Prahova: Instalaţiile de altitudine din Sinaia, oprite din cauza vântului puternic şi a chiciurei

Prahova: Instalaţiile de altitudine din Sinaia, oprite din cauza vântului puternic şi a chiciurei

Instalaţiile de altitudine din Sinaia nu vor porni, duminică, pentru a transporta turiştii pe pârtiile din golul alpin, în condiţiile în care vântul bate cu putere, iar pe cabluri s-a depus chiciură.

Potrivit datelor postate pe pagina de Facebook a Gondolei Sinaia, având în vedere condiţiile meteo, administratorii instalaţiilor de transport pe cablu au decis ca Gondola Carp, Telescaunul Soarelui şi Teleschiul din Valea Soarelui să rămână oprite.


La altitudini mari, vântul bate cu putere, iar pe instalaţii s-a depus chiciură.

În schimb, Gondola Sinaia, care face legătura între Cota 1000 şi Cota 1400, funcţionează până la ora 17,00, mai precizează sursa citată.

Oprirea duminică a instalaţiilor de altitudine din Sinaia vine după ce mii de turişti au urcat, sâmbătă, pe pârtiile din staţiune. Aceştia au aşteptat chiar şi aproape două ore la cozi imense la instalaţiile de transport pe cablu, iar autorităţile locale au cerut suplimentarea efectivelor de jandarmi pentru a se asigura respectarea măsurilor de prevenţie impuse de contextul pandemic. AGERPRES / (AS - autor: Anamaria Constantin, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

5 VIDEO București 2024...