Prahova: Inundaţii şi gospodării fără electricitate din cauza ploii

Prahova: Inundaţii şi gospodării fără electricitate din cauza ploii

Aproape 150 de gospodării din comuna prahoveană Drăgăneşti nu beneficiază, duminică după-amiază, de electricitate, iar mai multe subsoluri şi beciuri din alte trei localităţi au fost inundate în urma ploilor abundente.

Conform datelor furnizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, 149 de consumatori din Drăgăneşti sunt nealimentaţi cu energie electrică în contextul fenomenelor meteorologice.

De asemenea, din cauza ploilor însemnate cantitativ, pompierii au intervenit cu motopompe la Măneciu, Plopeni şi Starchiojd pentru evacuarea apei din beciuri inundate şi dintr-un subsol de bloc.

Hidrologii au emis, duminică, o nouă avertizare cod portocaliu privind creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare pentru râurile Teleajen şi Cricovul Sărat.

În privinţa râului Teleajen, autorităţile au anunţat, sâmbătă seară, că digul de gabioane a fost afectat pe o lungime de peste 30 de metri liniari, punând în pericol terasamentul fostului depozit de deşeuri municipale aflat la ieşire din Ploieşti, cu acces rutier din DN 1A.

În aceste condiţii, pompierii au demarat o operaţiune de consolidare a digului cu saci de nisip, intervenţia fiind continuată în cursul zilei de duminică. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre Antene, Radu Tudor și servicii...

2 „Și mie îmi place p...a ta, ador sexul oral și fanteziile sexuale”

3 Așa o fi?

4 Ea este cea mai bună „influenceră” din România...

5 Citiți și voi câtă brânză a cumpărat BNR