Prahova: Inundaţii şi gospodării fără electricitate din cauza ploii

Prahova: Inundaţii şi gospodării fără electricitate din cauza ploii

Aproape 150 de gospodării din comuna prahoveană Drăgăneşti nu beneficiază, duminică după-amiază, de electricitate, iar mai multe subsoluri şi beciuri din alte trei localităţi au fost inundate în urma ploilor abundente.

Conform datelor furnizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, 149 de consumatori din Drăgăneşti sunt nealimentaţi cu energie electrică în contextul fenomenelor meteorologice.

De asemenea, din cauza ploilor însemnate cantitativ, pompierii au intervenit cu motopompe la Măneciu, Plopeni şi Starchiojd pentru evacuarea apei din beciuri inundate şi dintr-un subsol de bloc.

Hidrologii au emis, duminică, o nouă avertizare cod portocaliu privind creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare pentru râurile Teleajen şi Cricovul Sărat.

În privinţa râului Teleajen, autorităţile au anunţat, sâmbătă seară, că digul de gabioane a fost afectat pe o lungime de peste 30 de metri liniari, punând în pericol terasamentul fostului depozit de deşeuri municipale aflat la ieşire din Ploieşti, cu acces rutier din DN 1A.

În aceste condiţii, pompierii au demarat o operaţiune de consolidare a digului cu saci de nisip, intervenţia fiind continuată în cursul zilei de duminică. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu