Prahova: Magistrații Judecătoriei Ploiești suspendă ședințele o oră pe zi; de săptămâna viitoare, judecă doar cauzele urgente

Prahova: Magistrații Judecătoriei Ploiești suspendă ședințele o oră pe zi; de săptămâna viitoare, judecă doar cauzele urgente

Magistrații din cadrul Judecătoriei Ploiești suspendă zilnic ședințele de judecată timp de o oră, începând de luni dimineață, iar de săptămâna viitoare, vor judeca doar cauzele urgente.

Potrivit unui comunicat postat pe portalul instanțelor de judecată, Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Judecătoriei Ploiești a decis, cu majoritatea voturilor celor prezenți, că, în perioada 3-7 octombrie, toate ședințele de judecată vor fi suspendate timp de o oră, în intervalul orar 9.00-10.00.

De asemenea, începând cu data de 10 octombrie, la Judecătoria Ploiești se vor judeca doar cauzele care au caracter urgent, măsura urmând a fi aplicată până la efectuarea demersurilor necesare punerii în aplicare a mai multor solicitări ale Adunării Generale a Judecătorilor din cadrul acestei instanțe.

Solicitările au fost adoptate într-o ședință care a avut loc la data de 20 septembrie și se referă la egalizarea indemnizațiilor cuvenite magistraților la nivelul maxim pentru funcții și tranșe de vechime egale, adecvarea schemelor de judecători și personal auxiliar la necesitățile reale ale instanțelor și cenzurarea rolului ministrului Justiției în forma legitimării active cu privire la exercitarea acțiunii disciplinare în cazul abaterilor săvârșite de magistrați, motivată prin încălcarea principiului separației puterilor în stat.

Anterior demarării acestei forme de protest, magistrații Judecătoriei Ploiești au intrat în ședințele de judecată, începând cu data de 21 septembrie, purtând banderole albe.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria