Prahova: Mașini, bijuterii și ceasuri, ridicate la perchezițiile efectuate în București și Ilfov la proxeneți

Prahova: Mașini, bijuterii și ceasuri, ridicate la perchezițiile efectuate în București și Ilfov la proxeneți

Polițiștii au ridicat două autoturisme, bijuterii, bani, ceasuri și telefoane mobile, în urma perchezițiilor efectuate, marți dimineață, în București și Ilfov la persoane bănuite de proxenetism și șantaj.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, cinci persoane au fost duse la audieri, față de acestea urmând să fie dispuse măsurile legale.

Polițiștii prahoveni, având suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, au efectuat cinci percheziții domiciliare în municipiul București și în județul Ilfov, la persoane bănuite de proxenetism și șantaj.

"Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada mai — octombrie, cei în cauză ar fi racolat tinere pe care le-ar fi determinat să practice prostituția atât în țară, cât și în străinătate. Pentru îndeplinirea activității infracționale, cei vizați ar fi creat aparența unei relații intime cu victimele, profitând ulterior de vulnerabilitatea emoțională a acestora pentru a le determina să practice prostituția. În situația în care acestea refuzau să mai practice prostituția, aceștia ar fi recurs la amenințări cu acte de violență", arată anchetatorii.

Potrivit acestora, din activitatea infracțională, persoanele vizate ar fi obținut aproximativ un milion de euro.

La acțiune au participat și luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale Prahova, polițiști din cadrul IPJ Ilfov, precum și jandarmi.

AGERPRES / (AS — autor: Anamaria Toma, editor: Marius Frățilă)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...