Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Prahova: Pedepse reduse pentru membrii clanului interlop Austrianu, judecați pentru înșelăciune cu mașini de lux

Curtea de Apel Brașov a redus definitiv cu până la doi ani și două luni pedepsele primite pe fond de membrii clanului interlop Austrianu, acuzați de înșelăciune cu mașini de lux, aceștia urmând să execute până la cinci ani și jumătate de închisoare.

Potrivit portalului instanțelor de judecată, magistrații au admis apelurile formulate de cei șapte inculpați, iar în final au redus pedepsele aplicate de instanța de fond.

Astfel, liderul grupării infracționale, Sandu Zamfir, zis 'Austrianu', va executa cinci ani și șase luni de închisoare, cu o jumătate de an mai puțin față de condamnarea inițială. De asemenea, trei fii ai acestuia au primit pedepse definitive cu executare între doi ani și opt luni de detenție și patru ani de închisoare, reducerile obținute la apel fiind de până la un an și jumătate. În același dosar a fost condamnată soția lui Austrianu, Sandu Irina, care va executa o pedeapsă de patru ani de închisoare, cu șase luni mai puțin decât cea aplicată pe fond.

O altă inculpată, Lorena Păun, va sta doi ani și patru luni în detenție, iar Ioan Paul Bușa, care a obținut cea mai mare reducere a pedepsei, de doi ani și două luni, va executa doi ani și patru luni de închisoare. Magistrații îi obligă, totodată, pe cei șapte inculpați să plătească diverse sume de bani către părțile civile din dosar, fiind vorba în total despre aproape 40.000 de euro și 186.000 lei.

Decizia Curții de Apel Brașov este definitivă.

Cei șapte inculpați din acest dosar sunt acuzați că induceau în eroare părțile vătămate, în sensul că încheiau promisiuni bilaterale de vânzare-cumpărare având ca obiect achiziționarea unor autoturisme de lux, convingând părțile vătămate că până la data la care urmau a se perfecta contractele de vânzare-cumpărare vor achita diferența de preț.

Ulterior, inculpații, folosind documente falsificate, determinau alte persoane să accepte transcrierea dreptului de proprietate pe numele acestora din urmă, iar apoi, prin intermediul acelorași oameni înstrăinau autoturismele unor terți, creând astfel prejudicii primilor vânzători.

Probatoriul administrat în cauză a relevat că inculpatul Bușa Ion Paul a adresat amenințări cu moartea uneia dintre părțile vătămate și membrilor familiei acestuia, atât prin intermediul mesajelor SMS, cât și în mod direct, cu scopul de a o determina pe aceasta să dea diferite sume de bani inculpatului Sandu Zamfir.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Adevăratul sondaj pentru Dăncilă și PSD! Gâdea și Antena 3, preș la picioarele lui Iohannis după întâlnirea cu…

2 SCANDAL în PSD! Dăncilă a negociat cu frații Ciocan preluarea organizației de la Olt! Stănescu a aflat și a lu…

3 Urmează ultima etapă / ELIMINAREA PĂPUȘARILOR care-au condus România din umbră! Anunțul făcut de un cunoscut ju…

4 Derută șobolănească la Antena 3! Bunicul Luizei l-a făcut muci în direct pe Nicolicea! R.Dumitrescu mai că făc…

5 „Scheleții” USL! Anchetă DNA, cu sprijinul OLAF, privind comisioane de milioane de euro care au mers și la cam…

recomandări

Te ia DNA: Toma Vărgatu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cea mai faimoasă pisicuță de pe internet