Prahova: Percheziții în București și patru județe într-un dosar de evaziune și spălare de bani

Prahova: Percheziții în București și patru județe într-un dosar de evaziune și spălare de bani

Polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Prahova, împreună cu procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, efectuează, marți dimineață, percheziții la domiciliile unor persoane și sediile unor societăți comerciale bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani, 13 mandate de aducere urmând a fi puse în aplicare.

Potrivit unui comunicat de presă al IJP, 19 percheziții au loc în municipiul București și în județele Prahova, Călărași, Dâmbovița și Ilfov, persoanele vizate în cauză fiind bănuite că, în perioada 2010 — 2014, ar fi creat un circuit fiscal fictiv prin intermediul a 16 societăți comerciale, având ca scop sustragerea de la plata impozitelor și taxelor datorate bugetului de stat în vederea obținerii unor beneficii materiale substanțiale.

Astfel, în baza facturilor fictive de achiziții emise de firmele "fantomă", persoanele bănuite ar fi dedus în mod nelegal TVA și s-ar fi sustras de la plata impozitului pe profit.

În acest fel, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de 2.318.704 lei.

De asemenea, suma de 1.112.401 lei a fost supusă procesului de spălare a banilor prin efectuarea mai multor operațiuni financiare, constând în transferuri bancare, urmate de retrageri imediate sau de rularea acestor valori prin conturile bancare ale societăților.

În urma perchezițiilor, 13 mandate de aducere vor fi puse în aplicare, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri.

Activitatea este sprijinită de jandarmi din cadrul Grupării Mobile "Matei Basarab" Ploiești.

AGERPRES / (AS — autor: Anamaria Toma, editor: Marius Frățilă, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...