Prahova: Poliția va verifica legalitatea construcției podețului prăbușit la Plopu cu staff-ul de campanie al PSD

Prahova: Poliția va verifica legalitatea construcției podețului prăbușit la Plopu cu staff-ul de campanie al PSD

Polițiști vor verifica legalitatea construcției podețului care s-a prăbușit duminică în comuna Plopu în timp ce membrii staff-ului de campanie al PSD încercau să îl traverseze, zece dintre aceștia, între care o femeie însărcinată, ajungând la spital cu diverse traumatisme.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, Marian Popescu, a declarat, pentru AGERPRES, că Poliția va efectua verificări în acest caz, iar în situația în care vor fi depistate nereguli în ceea ce privește legalitatea construcției podețului în cauză, vor fi sesizate organele abilitate.

Pe de altă parte, primarul de la Plopu, Adrian Bălănescu, spune că puntea respectivă era folosită destul de rar, ca variantă alternativă și doar pietonal, ea cedând sub greutatea celor aproximativ 30-40 de persoane care au încercat să o traverseze duminică.

"Nu era într-o stare avansată de degradare, dar era un podeț pietonal, care se folosea ca alternativă (...), mai rar, și pietonal. Din nefericire, azi, în jur de 30-40 de persoane au trecut concomitent și a cedat sub greutate", a declarat Bălănescu pentru AGERPRES.

Primarul a spus că în cursul zilei de luni va face solicitări către Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul de Stat în Construcții și Prefectură, astfel încât o comisie formată din specialiști să meargă la fața locului pentru a face verificări.

"Eu am făcut solicitări la Consiliul Județean pentru reparația aceste punți, dar, din păcate, din lipsă de fonduri, nu am reușit să ducem la bun sfârșit această investiție", a adăugat edilul.

Mai mult, el spune că viceprimarul Marin Teodor (PSD), contracandidat al său la funcția de primar, aflat pe podeț la momentul prăbușirii, ar fi trebuit să cunoască mai bine situația acelei punți.

"Cu siguranță (ar fi trebuit să știe mai bine situația podețului — n.r.), e viceprimarul comunei de două mandate", a mai spus Adrian Bălănescu.
Zece persoane cu vârste între 17 și 77 de ani, între care și o gravidă în 35 de săptămâni, au ajuns, duminică, la Spitalul de Urgență Ploiești cu diverse traumatisme după ce un podeț pe care îl traversau s-a rupt în comuna Plopu.

Persoanele în cauză făceau parte din staff-ul de campanie al PSD, iar printre cei răniți se află și candidatul PSD la Primăria Plopu, viceprimarul Marin Teodor.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Ploiești, Andrei Ilinca, a declarat, pentru AGERPRES, că cei zece au contuzii minore, iar femeia însărcinată a fost supusă unui consult ginecologic.

"În momentul de față nu se preconizează că vreunul dintre aceștia ar avea nevoie să rămână internat", a precizat Ilinca.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit! / O fostă agentă a Secret Service dezvăluie ce i-a spus Putin lui Bush, în 2008, la București

2 N-au leac! / Priviți ce hartă le-au prezentat ucrainenii americanilor!

3 VIDEO Încă o dovadă că USR este doar un hârdău de rahat care încă n-a explodat

4 „Ce ne va trimite data viitoare? Perne?” / Vitali Klitschko, „fără cuvinte” după ajutorul militar promis de Germ…

5 ULTIMA ORĂ Afacerist sibian găsit spânzurat în București