Prahova: S-au reluat lucrările pentru realizarea unui nou spital în Sinaia, începute în urmă cu 29 de ani

Prahova: S-au reluat lucrările pentru realizarea unui nou spital în Sinaia, începute în urmă cu 29 de ani

Primăria staţiunii Sinaia a anunţat, miercuri, că au fost reluate lucrările pentru realizarea noului spital orăşenesc, bazele proiectului fiind puse în 1985, iar lucrările demarate în urmă cu 29 de ani.

Potrivit unui comunicat de presă transmis AGERPRES, în data de 24 august s-a semnat contractul pentru continuarea lucrărilor la noul spital orăşenesc din Sinaia, iar în cursul acestei săptămâni au început lucrările în valoare de peste 40 de milioane de lei care sunt finanţate din fonduri de la bugetul local.

"Cele două companii (...) şi-au asumat terminarea lucrărilor şi finisajelor pentru cele 6 secţii de spitalizare (cu un număr total de 138 de paturi), Compartimentului de Primiri Urgenţe, Secţiei de imagistică, laboratoarelor medicale, blocului de sterilizare, blocului operator cu cele 3 săli de operaţii, blocului de naşteri. Ambulatoriul din cadrul spitalului va cuprinde cabinete pentru următoarele specialităţi: oftalmologie, ortopedie, dermatovenerologie, chirurgie generală, medicină internă, psihiatrie, pediatrie, pneumologie, diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice, neurologie, alergologie, imunologie clinică, urologie şi obstetrică-ginecologie. Valoarea contractului de continuare a lucrărilor este de 40.567.650 lei, fără TVA şi va fi asigurată din bugetul local al oraşului Sinaia", precizează sursa citată.

Potrivit acesteia, ţinta administraţiei locale este crearea singurului Spital Clinic de Urgenţă de zonă montană din România.

În anul 1985, s-au pus bazele construirii unui nou spital, în curtea actualului amplasament din Strada Spitalului, numărul 2, cu scopul mutării tuturor secţiilor într-un spaţiu mai amplu şi al suplimentării structurii organizatorice pe specialităţi.

Lucrările de construcţie au fost începute iniţial de către Ministerul Sănătăţii în anul 1991, dar au fost abandonate şi transferate Consiliului Judeţean Prahova. Acesta, din lipsa de fonduri, a sistat lucrările şi la rândul lui, a transferat construcţia Primăriei Sinaia, în anul 2008, precizează Primăria Sinaia.

De la preluarea lucrărilor la noul spital, în anul 2008, primăria a procedat la reproiectarea lui pe o nouă structură, dorind crearea singurului Spital Clinic de Urgenţă de zonă montană din România, iar în data de 21 noiembrie 2011, Consiliului Local Sinaia a aprobat documentaţia tehnico-economică, faza SF (studiu de fezabilitate), "Construire spital Orăşenesc Sinaia".

Până în prezent, Primăria oraşului Sinaia, din fonduri proprii în valoare de 5.240.000 lei, a realizat lucrări de construcţii în proporţie de 42%, în diferite stadii de execuţie, la nivel de structură de rezistenţă şi finisaje, menţionează comunicatul citat.

Potrivit comunicatului, fostele guverne, dar şi Consiliul Judeţean au promis în repetate rânduri să sprijine acest proiect.

"Ca urmare a ultimilor achiziţii de echipamente şi aparatură medicală făcute de către Spitalul Orăşenesc Sinaia, noul spital va avea dotarea necesară pentru respectarea standardelor europene şi oferirea îngrijirii medicale de urgenţă şi de specialitate, tuturor celor 45.000 de beneficiari din zonă", se mai arată în comunicat. AGERPRES / (AS - autor: Anamaria Constantin, editor: Marius Frăţilă, editor online: Gabriela Badea) 

 

Sursa foto: (c) Primaria Sinaia / Facebook 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiitoarea l-a înșelat pe Dragnea! Încornoratul și-a făcut bagajele și a părăsit casa cumpărată cu banii lui

2 Misterul anului / Cine este bărbatul căruia îi făcea sex oral țiitoarea în filmulețul trucat care l-a enervat pe…

3 Rusia, la granițele României? / Manevra președintelui nu mai pare atât de revoltătoare, nu-i așa?

4 Rusia, la granițele României? / Misterul vizitei intempestive în SUA a șefului SRI

5 „Dă-i în cap, omoar-o!” / „Planeta Moldova”, faza pe soacre