Prahova: Sindicatul Equitas din Penitenciarul de femei Târgșor cere demisia directorului ANP și a ministrului Justiției

Sindicatul Equitas din Penitenciarul de femei Târgșor cere demisia directorului general al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), Marian Dobrică, și a ministrului Justiției, Tudorel Toader, conducerea sindicatului arătând că situația din unitatea de detenție este una "critică și tensionată".

Potrivit unui comunicat al sindicatului remis AGERPRES, președintele Equitas, Adrian Grigoroiu, spune că angajații din Penitenciarul Târgșor sunt nemulțumiți de lipsa de implicare a conducerii ANP și a ministrului Justiției în rezolvarea problemelor din sistem.

"Angajații din penitenciarul Târgșor și lucrătorii din celelalte penitenciare din țară simt că s-a ajuns într-o situație critică, tensionată, din care nu se vede ieșirea, simțindu-se totodată abandonați și lipsiți de protecție în lipsa unei legi care să le confere mai multă siguranță, atât lor, cât și familiilor lor. (...) Sindicatul Equitas (...) își exprimă indignarea față de modul în care lucrătorii din sistemul penitenciar sunt tratați de către ministrul Justiției și de către conducerea administrației penitenciare, iar cireașa de pe tort o constituie zvonul că bugetul ANP va fi micșorat cu circa 57 milioane lei în situația în care a mai fost tăiat o dată. Acest guvern demonstrează încă o dată în plus (...) că nu a avut ca scop niciodată scoaterea din dezastru a penitenciarelor. (...) Suntem îngrijorați de toată această nesiguranță în care ne zbatem și credem noi că este momentul să analizăm începutul unor acțiuni de protest la care vom cere demisia ministrului Justiției", se arată în comunicatul citat.

Printre problemele pe care le întâmpină angajații Penitenciarului Târgșor sunt enumerate în document deficitul mare de personal, lipsa dotărilor și imposibilitatea acordării la timp a concediilor de odihnă.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Rusia amenință direct România: „Tentativele provocatoare nu vor rămâne fără răspuns. Să se gândească serios la…

2 RAPORT OFICIAL / România, pe primul loc în evoluția epidemiei de COVID-19 în UE: cea mai mare rată de pozitivar…

3 Scandal sexual cu reținere! Soția unui multimilionar român îl acuză pe afacerist că a supus-o la perversiuni …

4 DOCUMENT / Informațiile care dinamitează Poliția Capitalei! Berechet cerea detalii dintr-un dosar de omor peste …

5 Planul din Kiseleff pentru moțiunea de cenzură: care sunt mizele pentru PSD și cum arată calcule pe voturi / Cel…