Prahova: Sindicatul Equitas din Penitenciarul de femei Târgșor cere demisia directorului ANP și a ministrului Justiției

Prahova: Sindicatul Equitas din Penitenciarul de femei Târgșor cere demisia directorului ANP și a ministrului Justiției

Sindicatul Equitas din Penitenciarul de femei Târgșor cere demisia directorului general al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), Marian Dobrică, și a ministrului Justiției, Tudorel Toader, conducerea sindicatului arătând că situația din unitatea de detenție este una "critică și tensionată".

Potrivit unui comunicat al sindicatului remis AGERPRES, președintele Equitas, Adrian Grigoroiu, spune că angajații din Penitenciarul Târgșor sunt nemulțumiți de lipsa de implicare a conducerii ANP și a ministrului Justiției în rezolvarea problemelor din sistem.

"Angajații din penitenciarul Târgșor și lucrătorii din celelalte penitenciare din țară simt că s-a ajuns într-o situație critică, tensionată, din care nu se vede ieșirea, simțindu-se totodată abandonați și lipsiți de protecție în lipsa unei legi care să le confere mai multă siguranță, atât lor, cât și familiilor lor. (...) Sindicatul Equitas (...) își exprimă indignarea față de modul în care lucrătorii din sistemul penitenciar sunt tratați de către ministrul Justiției și de către conducerea administrației penitenciare, iar cireașa de pe tort o constituie zvonul că bugetul ANP va fi micșorat cu circa 57 milioane lei în situația în care a mai fost tăiat o dată. Acest guvern demonstrează încă o dată în plus (...) că nu a avut ca scop niciodată scoaterea din dezastru a penitenciarelor. (...) Suntem îngrijorați de toată această nesiguranță în care ne zbatem și credem noi că este momentul să analizăm începutul unor acțiuni de protest la care vom cere demisia ministrului Justiției", se arată în comunicatul citat.

Printre problemele pe care le întâmpină angajații Penitenciarului Târgșor sunt enumerate în document deficitul mare de personal, lipsa dotărilor și imposibilitatea acordării la timp a concediilor de odihnă.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...