Prahova: Sorin Blejnar rămâne în arest; decizia este definitivă

Prahova: Sorin Blejnar rămâne în arest; decizia este definitivă

Fostul șef al ANF Sorin Blejnar, urmărit penal pentru trafic de influență într-un dosar instrumentat de procurii DNA Ploiești, rămâne în arest preventiv, a decis luni Curtea de Apel Ploiești.

Potrivit reprezentanților instanței, judecătorul a respins ca nefondată formulată de Blejnar împotriva deciziei Tribunalului Prahova care săptămâna trecută a dispus emiterea unui mandat de arestare pe numele lui Blejnar. Hotărârea Curții de Apel Ploiești este definitivă.

Potrivit DNA, Blejnar este suspectat că a acceptat din partea unui om de afaceri promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte care urmau a fi încheiate la nivelul instituției publice pe care o conducea.

"Banii respectivi urmau să-i fie remiși inculpatului în schimbul exercitării influenței sale asupra unor subalterni, pentru ca aceștia să gestioneze procedurile de atribuire a contractelor respective astfel încât aceste contracte să fie obținute de firma omului de afaceri. În aceste circumstanțe, în perioada noiembrie 2011 — ianuarie 2012, inculpatul Blejnar Sorin și ceilalți funcționari implicați în acest demers au primit suma totală de 13.172.520 lei, prin intermediul unei firme controlate de aceștia cu care societatea omului de afaceri a încheiat mai multe contracte fictive", se preciza într-un comunicat al DNA.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Jurnalist de investigații: Andreea Moldovan este în conexiune cu unul dintre cele mai mari holdinguri farma di…

2 Așa o fi?

3 Ar fi bomba anului, Gâdea și Ciuvică și-ar face seppuku în direct! / O va propune USR-PLUS pe Camelia Bogdan pen…

4 DNA l-a trimis în judecată pe europarlamentarul PSD Claudiu Manda, „Olguțul”

5 Așa o fi?