Prahova: Trei intervenţii ale salvamontiştilor din Buşteni pentru ajutorarea a nouă turişti

Prahova: Trei intervenţii ale salvamontiştilor din Buşteni pentru ajutorarea a nouă turişti

Salvamontiştii din Buşteni au fost solicitaţi, duminică seară, pentru ajutorarea a nouă persoane, între care trei tineri din Bucureşti care au urcat pe munte fără a fi echipaţi corespunzător.

Şeful Serviciului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, a declarat, pentru AGERPRES, că intervenţia salvatorilor montani a fost cerută în cazul a trei tineri din Bucureşti care, mergând după indicaţiile GPS-ului, au rămas blocaţi pe traseul Valea Albă, în condiţiile în care erau neechipaţi corespunzător.

De asemenea, salvamontiştii au acţionat pentru recuperarea din zona Brâna Caraimanului a unei turiste care a căzut şi a suferit o dublă fractură la mână, femeia fiind predată unui echipaj de ambulanţă.

Totodată, un grup format din patru adulţi şi un copil a fost surprins pe Platoul Bucegi de o ploaie torenţială, salvatorii montani intervenind şi ducându-i pe aceştia la cabana Piatra Arsă. AGERPRES / (AS - autor: Anamaria Constantin, editor: Marius Frăţilă, editor online: Alexandru Cojocaru)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…