Prahova: Veolia anunţă rezilierea contractului de termoficare cu Primăria Ploieşti

Prahova: Veolia anunţă rezilierea contractului de termoficare cu Primăria Ploieşti

Compania Veolia Energie Prahova a anunţat, miercuri, rezilierea contractului în baza căruia asigură serviciul de alimentare cu energie termică pentru municipiul Ploieşti, reprezentanţii operatorului dând asigurări că demersul nu va avea niciun impact asupra ploieştenilor.

"Veolia Energie Prahova anunţă rezilierea Contractului de delegare prin concesiune în baza căruia asigură serviciul de alimentare cu energie termică pentru Municipiul Ploieşti. Rezilierea înainte de termen nu va avea niciun impact asupra ploieştenilor, în ceea ce priveşte furnizarea apei calde şi a căldurii pe parcursul iernii care urmează", se arată într-un comunicat transmis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, decizia este legată de un "dezechilibru financiar".

"Decizia vine în contextul conjugat al deteriorării accelerate a situaţiei financiare a concesiunii reţelei de încălzire, al unui tarif care nu acoperă nici pe departe costurile furnizării serviciului public şi al creşterii masive a preţurilor la gaze la nivel mondial, toate acestea plasând furnizorul de apă caldă şi căldură într-o situaţie nesustenabilă. Dezechilibrul financiar se datorează neîndeplinirii obligaţiilor contractuale de către autorităţile locale, inclusiv neplata la timp a subvenţiei datorate sau neaprobarea la timp a ajustării tarifare cuvenite. Veolia a informat autorităţile locale în această dimineaţă, în conformitate cu clauza contractuală de reziliere", se precizează în comunicat.

Veolia Energie Prahova precizează că va asigura continuitatea furnizării cu apă caldă şi încălzire către ploieşteni, peste cele 90 de zile stabilite contractual, încetarea contractului având loc la data de 31.03.2022, când sezonul rece va fi închis legal.

Viceprimarul Daniel Nicodim a declarat, pentru AGERPRES, că municipalitatea are în pregătire caietul de sarcini pentru licitaţia pe serviciul de termoficare, în contextul în care contractul cu Veolia expira la termen în primăvara anului 2022. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bătaie la Antene! / Încăierare în baie la Antena Stars!

2 „Eu încep să cred că Dominic Fritz ăsta este prost. Dar prost rău”

3 Miracol în politică! / Uite pe unul care a renunțat la ciolan pentru principii!

4 STENOGRAME „Tu ești curvă, dacă ai atitudinea asta…Băi! Tu cât de dobitoacă să fii…​” / Interlop către noua șefă…

5 Așa o fi?