Prahova/Mii de turişti, în staţiunile şi zonele de agrement din judeţ; verificări ale IJJ privind distanţarea socială

Prahova/Mii de turişti, în staţiunile şi zonele de agrement din judeţ; verificări ale IJJ privind distanţarea socială

Mii de turişti se află, duminică după-amiază, în staţiunile şi zonele de agrement din judeţul Prahova, jandarmii derulând acţiuni privind respectarea distanţării sociale în contextul pandemiei de COVID-19.

Potrivit datelor furnizate AGERPRES de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Prahova, Denisa Iovan, cei mai mulţi turişti au optat să îşi petreacă timpul liber în zona Barajului Paltinu - Valea Doftanei, unde sunt aproximativ 600 de maşini, autorităţile estimând că 2.500 de persoane sunt în trecere sau la picnic.

De asemenea, aproximativ câte o mie de persoane se află la această oră, conform estimărilor, pe Platoul Bucegi şi în drumeţie la Cheia, în zona Muntele Roşu - Cabana Ciucaş.

La Sinaia funcţionează atât telecabina, cât şi telegondola, datele furnizate de IJJ Prahova arătând că numărul turiştilor care se află la Cota 1.400 şi la Cota 2.000 ar fi de circa o mie.

Totodată, în jur de 700 de persoane se află pe Valea Cerbului, în drumeţie, iar alţi 150 de turişti şi circa 20 de biciclişti au optat pentru zona staţiunii Azuga.

Zonele centrale ale staţiunilor montane şi terasele sunt şi ele destul de aglomerate.

Pe de altă parte, cei care nu au plecat la munte au ales să îşi petreacă timpul liber în Parcul Municipal Vest, la Sala Sporturilor "Olimpia" din Ploieşti sau în Parcul Memorial "Constantin Stere" de la Bucov.

Având în vedere prevederile legale pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, jandarmii prahoveni acţionează pe Valea Doftanei şi pe Valea Teleajenului - Cheia pentru verificarea respectării regulilor privind distanţarea socială, a precizat sursa citată. AGERPRES/ (AS - autor: Anamaria Constantin, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 El este masonul crescut la sân de servicii, pe cale să-l îngroape pe Coldea...

2 Generalul rus Vadim Șamarin, adjunctul lui Gherasimov, a fost reținut

3 „Regele este prea plictisitor în pat”

4 O avea chiloți pe ea?

5 El este trădătorul reținut de DIICOT pentru spionaj în favoarea Rusiei