Prea mulți idioți în libertate. Un român a mințit la 112 ca să se plimbe cu izoleta

Prea mulți idioți în libertate. Un român a mințit la 112 ca să se plimbe cu izoleta

Un bărbat în vârstă de 60 de ani, din localitatea Crainimăt, judeţul Bistriţa Năsăud, a sunat la 112 şi a minţit că ar putea fi infectat cu coronavirus. Motivul pare ireal: voia să vadă cum e să te plimbi cu izoleta. Bărbatul s-a ales cu o amendă.

Incidentul a avut loc duminică, bărbatul declarând că a sosit din Italia şi se simte rău.

Totuşi, sosind la faţa locului, echipajul de intervenţie a constatat că a fost vorba doar de o minciună.

“Azi, 15.03. a.c., în jurul orei 16.30, a fost înregistrat un apel 112 în care un bărbat, cu vârstă de 60 de ani din Crainimăt, afirmă că e întors din nordul Italiei şi prezintă simptome precum febră, tuse şi deficit respiratoriu. Un Echipaj B2 din Substaţia Beclean a fost alocat pentru a interveni cu măsuri de protecţie adecvate (echipament complet de protecţie biologică). La faţa locului, s-a constatat faptul că în apelul 112 a fost furnizată o identitate falsă, că persoana în cauză a declarat aspecte neconforme cu realitatea. Drept urmare, echipajul a sesizat dispeceratul, cazul fiind deferit Poliţiei. Agenţii de Poliţie s-au deplasat la faţa locului şi au sancţionat persoana cu o amendă de 5000 de lei”, au susţinut reprezentanţii Prefecturii Bistriţa, citaţi de bistriţeanul.ro.

Nu este primul caz de această natură.

La sfârşitul lunii februarie, în localitatea Ulmeni, judeţul Teleorman, un bărbat în vârstă de 61 de ani a generat panică după ce a sunat la 112 şi a acuzat simptome tipice unei infectări cu temutul coronavirus. Bărbatul, care a mai precizat că tocmai s-a întors în ţară din Germania, a pus pe drumuri câteva echipaje de poliţie şi SMURD şi a plasat în stare de alertă Spitalul Judeţean.

Totuşi, în momentul în care au ajuns la faţa locului, stupefacţie totală: presupusul bolnav nu era acolo. După câteva apeluri telefonice şi căutări, bărbatul a fost găsit de poliţişti pe un câmp, de unde a fost transportat la o ambulanţă. De fapt, bărbatul nu era infectat cu coronavirus ci doar era în stare de ebrietate şi a inventat întreaga poveste pentru a putea călători gratis până la Alexandria.

Autorităţile au cerut în mai multe rânduri cetăţenilor români să apeleze la numărul 112 cu responsabilitate pentru a evita irosirea timpului şi a resurselor pe cazuri fictive.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 I-a mirosit pe ruși? / Adelin Petrișor a demisionat de la Euronews România cu doar câteva zile înainte de lansarea postului

2 VIDEO Priviți, 7 lovituri „chirurgicale” aplicate de ucraineni unităților ruse ascunse printre casele unui sat

3 „Toaleta de pe plajă a fost distrusă” / Mesajul ucrainenilor după un atac rusesc cu rachete Kalibr asupra Odessei

4 „Elitele GRU şi FSB cred că Putin a pierdut războiul. Ele văd o lovitură de stat ca pe o posibilitate realistă”

5 „Navele rusești nu vor avea unde să se ascundă în Marea Neagră”