Prea mulți idioți în libertate. Un român a mințit la 112 ca să se plimbe cu izoleta

Prea mulți idioți în libertate. Un român a mințit la 112 ca să se plimbe cu izoleta

Un bărbat în vârstă de 60 de ani, din localitatea Crainimăt, judeţul Bistriţa Năsăud, a sunat la 112 şi a minţit că ar putea fi infectat cu coronavirus. Motivul pare ireal: voia să vadă cum e să te plimbi cu izoleta. Bărbatul s-a ales cu o amendă.

Incidentul a avut loc duminică, bărbatul declarând că a sosit din Italia şi se simte rău.

Totuşi, sosind la faţa locului, echipajul de intervenţie a constatat că a fost vorba doar de o minciună.

“Azi, 15.03. a.c., în jurul orei 16.30, a fost înregistrat un apel 112 în care un bărbat, cu vârstă de 60 de ani din Crainimăt, afirmă că e întors din nordul Italiei şi prezintă simptome precum febră, tuse şi deficit respiratoriu. Un Echipaj B2 din Substaţia Beclean a fost alocat pentru a interveni cu măsuri de protecţie adecvate (echipament complet de protecţie biologică). La faţa locului, s-a constatat faptul că în apelul 112 a fost furnizată o identitate falsă, că persoana în cauză a declarat aspecte neconforme cu realitatea. Drept urmare, echipajul a sesizat dispeceratul, cazul fiind deferit Poliţiei. Agenţii de Poliţie s-au deplasat la faţa locului şi au sancţionat persoana cu o amendă de 5000 de lei”, au susţinut reprezentanţii Prefecturii Bistriţa, citaţi de  bistriţeanul.ro.

Nu este primul caz de această natură.

La sfârşitul lunii februarie, în localitatea Ulmeni, judeţul Teleorman, un bărbat în vârstă de 61 de ani a generat panică după ce a sunat la 112 şi a acuzat simptome tipice unei infectări cu temutul coronavirus. Bărbatul, care a mai precizat că tocmai s-a întors în ţară din Germania, a pus pe drumuri câteva echipaje de poliţie şi SMURD şi a plasat în stare de alertă Spitalul Judeţean.

Totuşi, în momentul în care au ajuns la faţa locului, stupefacţie totală: presupusul bolnav nu era acolo. După câteva apeluri telefonice şi căutări, bărbatul a fost găsit de poliţişti pe un câmp, de unde a fost transportat la o ambulanţă. De fapt, bărbatul nu era infectat cu coronavirus ci doar era în stare de ebrietate şi a inventat întreaga poveste pentru a putea călători gratis până la Alexandria.

Autorităţile au cerut în mai multe rânduri cetăţenilor români să apeleze la numărul 112 cu responsabilitate pentru a evita irosirea timpului şi a resurselor pe cazuri fictive.


Citește și:

populare
astăzi

1 Amănunte care dau fiori / Germania se pregătește să asigure transferul a 800.000 de militari ai alianței spre Est

2 Din 2020 și până în prezent, diferența dintre PIB-ul SUA și cel chinez s-a mărit de la aproximativ 5 trilioane de dolari la 10 trilioane de dolari în …

3 De ce nu au reușit românii să facă față turcilor în evul mediu. Motivele pentru care victoriile românești se terminau cu pierderea tronului

4 VIDEO Totul despre tentativa de asasinat asupra fostului președinte al SUA / Momentul filmat în care s-a tras asupra lui Donald Trump la un miting de ca…

5 Foarte interesante amănunte!