Predoiu: Am creat un front instituţional împotriva crimei organizate; încep să cadă clanuri de interlopi

Predoiu: Am creat un front instituţional împotriva crimei organizate; încep să cadă clanuri de interlopi

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat că, în ultimele luni, a fost creat un front instituţional împotriva crimei organizate, care începe să dea rezultate, subliniind faptul că "încep să cadă clanuri de interlopi".

"Am creat pe parcursul lunilor precedente un front instituţional împotriva crimei organizate. Începe să dea rezultate. Încep să cadă clanuri de interlopi. Se va continua până la capăt. În materie de justiţie, trebuie să ai răbdare, până când proceduri şi operaţiuni sunt duse până la capăt. E valabil în orice materie, în orice dosar, răbdare, până când procedurile ajung la final", a spus Predoiu, în cadrul unui eveniment organizat miercuri de Ambasada SUA la Bucureşti.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Justiţiei, Cătălin Predoiu a participat, miercuri, la deschiderea webinar-ului "Aplicaţii pe surse deschise: convergenţa investigării infracţiunilor cu privire la proprietatea intelectuală, crima organizată, trafic de persoane şi sisteme informatice".

Evenimentul a fost organizat de Ambasada Statelor Unite la Bucureşti, în colaborare cu Programul în Domeniul Criminalităţii Informatice şi Proprietăţii Intelectuale (ICHIP) din cadrul Departamentului de Justiţie al Statelor Unite, Departamentul de Stat al SUA, Interpol şi IP Crime Investigators College.

În cuvântul de deschidere, ambasadorul SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman, a declarat că Statele Unite sprijină, cu toate resursele disponibile, lupta Ministerului Justiţiei împotriva infracţionalităţii şi că Statele Unite şi România "luptă umăr la umăr pentru combaterea crimei organizate şi pentru a se asigura că infractorii nu vor scăpa de rigorile legii".

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a subliniat că, în ultimele luni, s-a desfăşurat, în colaborare cu Ambasada SUA, un program intens de pregătire a procurorilor şi poliţiştilor în materia combaterii spălării banilor, crimei organizate, traficului de persoane, criminalităţii informatice.

"În lunile precedente, în colaborare cu Ambasada SUA, am desfăşurat un program intens de pregătire a procurorilor, poliţiştilor şi altor categorii de experţi în materia combaterii spălării banilor, crimei organizate, traficului de persoane, criminalităţii informatice, dar şi a recuperării bunurilor provenite din infracţiuni şi a asistenţei victimelor traficului de persoane. Aş dori să mulţumesc tuturor participanţilor şi instituţiilor care au cooperat în organizare, partenerilor noştri americani şi să îmi exprim încrederea că acest program a contribuit efectiv la mai buna pregătire a procurorilor, poliţiştilor şi experţilor noştri, cu rezultate benefice în perspectivă pentru cetăţeni. Eficienţa combaterii infracţiunilor stă în buna pregătire profesională şi în cooperarea interinstituţională internă şi internaţională", a afirmat Predoiu.

La lucrări au mai participat procurorul general Gabriela Scutea şi Bruce Swartz, asistentul adjunct al procurorului-şef al Statelor Unite.

Potrivit MJ, acesta este cel de-al 17-lea webinar organizat în parteneriat cu Ambasada Statelor Unite, printre care: cursul de analiză a declaraţiilor (Statement Analysis Training), cel dedicat infracţiunilor contra proprietăţii intelectuale şi criminalitatea cibernetică în timpul pandemiei COVID-19 sau a modalităţilor de investigare a atacurilor de tip ransomware în timpul pandemiei COVID-19. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /