Predoiu despre un dosar disjuns din 'Gala Bute': Ponta a pus șeful Corpului de control să facă plângere

Predoiu despre un dosar disjuns din 'Gala Bute': Ponta a pus șeful Corpului de control să facă plângere

Președintele interimar al PNL București, Cătălin Predoiu, a declarat, joi, că nu cunoaște amănunte legate de un dosar disjuns din "Gala Bute", care l-ar viza, și a adăugat că, din câte știe din presă, la procurori a ajuns o plângere penală făcută de Corpul de control al premierului Victor Ponta, un ''jurist remarcabil'', dar care nu a citit corect documentele.

"Din câte am luat la cunoștință din presă, acel dosar de care spuneți dvs. este un număr de dosar ca urmare a sesizării Corpului de control al domnului Victor Ponta, un jurist remarcabil, un politician echilibrat și integru 100%, care a descoperit în arhivele Guvernului o serie de documente care, citite corect, i-ar fi demonstrat că atât eu, cât și domnul Ialomițianu am îndreptat o hotărâre, care, inițial, nu era tocmai în regulă din punct de vedere al tehnicii legislative. Cum domnul Ponta are vaste cunoștințe juridice, încununate cu un doctorat, nu a citit corect acele documente și nu a înțeles că este vorba de un demers pozitiv, pe care eu și domnul Ialomițianu l-am făcut, a interpretat invers. Și atunci a pus șeful Corpului de control să ne facă o plângere penală. Era absolut firesc ca instituția căreia i s-a adresat să dea un număr de dosar. Dacă, repet, ce văd eu pe manșeta unei televiziuni, din câte știu apropiată de domnul Ponta, a domnului Ghiță, e corect", a explicat Cătălin Predoiu, după validarea sa în BPN al PNL drept candidat la Primăria Capitalei.

El a fost întrebat dacă îi este teamă în ceea ce privește candidatura sa de un dosar disjuns din "Gala Bute". "Nu știu care e situația acolo. Codul de procedură penală permite procurorilor să se dumirească dacă e o cauză penală serioasă sau nu", a spus Predoiu.

În opinia acestuia, "numai cine știe că a făcut rele se simte apăsat de ideea că stă de vorbă cu justiția".

"Eu am lucrat în sistemul judiciar, de o parte și de alta, hai să spunem, a baricadei. Am fost și avocat, după aceea am reprezentat sistemul judiciar în calitate de ministru, cunosc foarte bine că există suficient profesionalism acolo ca hârtiile să fie mai bine citite decât poate domnul Ponta", a arătat Predoiu.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale