Predoiu despre un dosar disjuns din 'Gala Bute': Ponta a pus șeful Corpului de control să facă plângere

Președintele interimar al PNL București, Cătălin Predoiu, a declarat, joi, că nu cunoaște amănunte legate de un dosar disjuns din "Gala Bute", care l-ar viza, și a adăugat că, din câte știe din presă, la procurori a ajuns o plângere penală făcută de Corpul de control al premierului Victor Ponta, un ''jurist remarcabil'', dar care nu a citit corect documentele.

"Din câte am luat la cunoștință din presă, acel dosar de care spuneți dvs. este un număr de dosar ca urmare a sesizării Corpului de control al domnului Victor Ponta, un jurist remarcabil, un politician echilibrat și integru 100%, care a descoperit în arhivele Guvernului o serie de documente care, citite corect, i-ar fi demonstrat că atât eu, cât și domnul Ialomițianu am îndreptat o hotărâre, care, inițial, nu era tocmai în regulă din punct de vedere al tehnicii legislative. Cum domnul Ponta are vaste cunoștințe juridice, încununate cu un doctorat, nu a citit corect acele documente și nu a înțeles că este vorba de un demers pozitiv, pe care eu și domnul Ialomițianu l-am făcut, a interpretat invers. Și atunci a pus șeful Corpului de control să ne facă o plângere penală. Era absolut firesc ca instituția căreia i s-a adresat să dea un număr de dosar. Dacă, repet, ce văd eu pe manșeta unei televiziuni, din câte știu apropiată de domnul Ponta, a domnului Ghiță, e corect", a explicat Cătălin Predoiu, după validarea sa în BPN al PNL drept candidat la Primăria Capitalei.

El a fost întrebat dacă îi este teamă în ceea ce privește candidatura sa de un dosar disjuns din "Gala Bute". "Nu știu care e situația acolo. Codul de procedură penală permite procurorilor să se dumirească dacă e o cauză penală serioasă sau nu", a spus Predoiu.

În opinia acestuia, "numai cine știe că a făcut rele se simte apăsat de ideea că stă de vorbă cu justiția".

"Eu am lucrat în sistemul judiciar, de o parte și de alta, hai să spunem, a baricadei. Am fost și avocat, după aceea am reprezentat sistemul judiciar în calitate de ministru, cunosc foarte bine că există suficient profesionalism acolo ca hârtiile să fie mai bine citite decât poate domnul Ponta", a arătat Predoiu.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Ghizdeanu i-a livrat pe Dragnea, Vâlcov și Dăncilă! Dosarul va fi declinat la DNA!

2 ULTIMA ORĂ / Document / Statele Unite își avertizează cetățenii că virusul ucigaș a explodat în alte 6 țări din As…

3 Zăngănit de cătușe către PSD! Voi ați citit discursul ambasadorului SUA de joi? Ați văzut postarea de pe Faceb…

4 Zvon / Serviciile secrete din NATO ar fi avertizat în legătură cu un „incident de securitate potențial cu impact…

5 Informație exclusivă / Nicușor Dan și Florin Cîțu se vor bate pentru Primăria Capitalei! Firea NU va candida! PM…

recomandări

Te ia DNA: Dan Popa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Așa arată un cotlet de porc cu sos de pătrunjel și capere