Predoiu: Măsurile de protecţie sanitară se vor aplica cu stricteţe în continuare în Ministerul Justiţiei; pericolul nu a dispărut

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a afirmat vineri că măsurile de protecţie sanitară se vor aplica în continuare în instituţia pe care o conduce, deoarece pericolul reprezentat de noul coronavirus nu a dispărut.

"Măsurile de protecţie sanitară se vor aplica cu stricteţe în continuare în Ministerul Justiţiei. Suntem încă în stare de alertă, pericolul nu a dispărut. Respectarea regulilor sanitare este şi o probă de civism", a spus Predoiu, care a condus şedinţa reunită a reprezentanţilor Comitetului Ministerial pentru situaţii de urgenţă (CMSU) şi a reprezentanţilor Centrului Operativ pentru Situaţii de Urgenţă (COSU), constituite la nivelul ministerului.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Justiţiei, în cadrul şedinţei au fost trecute în revistă măsurile de protecţie sanitară care au fost luate la nivelul instituţiei şi care vor fi menţinute şi în perioada următoare, pe toată durata stării de alertă. De asemenea, membrii CMSU au ratificat măsurile luate şi au aprobat menţinerea lor.

Cătălin Predoiu a condus şi şedinţa Colegiului Ministerului Justiţiei, în cadrul căreia au fost abordate două teme: măsurile luate în cadrul instituţiei derivând din starea de alertă şi agenda profesională.

"Cătălin Predoiu a cerut ca directorii să se implice în aplicarea măsurilor de protecţie sanitară de către toţi angajaţii ministerului. Directorii din minister îşi vor asuma sarcinile de coordonare inclusiv din perspectiva acestor măsuri. Directorii au primit instrucţiuni clare din partea ministrului pentru a sta de vorbă cu angajaţii pentru a menţine o cultură a protecţiei", se menţionează în comunicat.

Pe de altă parte, ministrul a solicitat ridicarea performanţei manageriale la nivelul fiecărei direcţii şi le-a cerut directorilor să îşi asume evaluarea fiecărui angajat din subordine, să îşi asume decizii şi să debirocratizeze activitatea direcţiilor.

"Am lansat un program de debirocratizare, inclusiv prin asumarea responsabilităţii deciziilor la nivel de directori. Pregătim primele măsuri pentru digitalizare. E nevoie de mai multă comunicare privind activitatea direcţiilor. Publicul nu are o imagine clară privind specificul activităţii MJ. Sunt chiar şi parlamentari care nu ştiu ce atribuţii şi puteri avem sau nu avem. E datoria noastră să informăm cetăţenii cu privire la atribuţiile ministerului. E nevoie de un efort suplimentar de informare din partea MJ", a declarat Predoiu, potrivit comunicatului. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Acest mesaj va produce un cutremur în România

2 Cum se spală banii negri în Famiglie / Ilie Sârbu și-a luat apartament de două milioane de lei. Fiica Daciana i-…

3 Documente / „Pute rău! Miros de cătușe cu o duhoare puternică de corupție la achiziția celor 115 milioane de măș…

4 VIDEO Priviți, despre Armata Panterelor Negre care patrulează pe străzile orașelor din America nu vorbește nim…

5 BREAKING A explodat prima bombă în București! Robert Negoiță, primarul sectorului 3, anunță că nu va candida p…