Predoiu: Nu am intrat în arhiva SIPA; opțiunea nu a fost arbitrară

Predoiu: Nu am intrat în arhiva SIPA; opțiunea nu a fost arbitrară

Fostul ministru al Justiției Cătălin Predoiu a declarat miercuri că nu a intrat în arhiva SIPA, această opțiune nefiind una "arbitrară", ci "izvorâtă din limitele regulamentare pe care le avea Ministerul Justiției în primăvara anului 2008".

 "Primul obiectiv pe parcursul mandatului meu a fost ca nimeni, niciodată, să nu intre în acea arhivă încălcând legea. Și acest obiectiv a fost realizat", a afirmat Predoiu, la audierea sa în Comisia parlamentară de anchetă privind arhiva SIPA.

El a precizat că, în timpul mandatului său, doi angajați ai Ministerul Justiției au sigilat arhiva SIPA, după care nu s-a mai intrat în aceasta.

"Ulterior nu s-a mai intrat în arhivă. Nici eu, personal, nu am fost acolo. (...) Chiar la începutul mandatului, am procedat la sigilarea arhivei cu ocazia încheierii mandatului de consilier a două persoane care au plecat din MJ. S-a procedat la acest lucru pentru că termenul la care se putea intra în arhivă pentru inventariere fusese depășit. Opțiunea de a nu intra în arhivă nu a fost una arbitrară, preferențială sau capricioasă, ci a fost o opțiune izvorâtă din limitele regulamentare pe care le avea ministerul în acel moment, primăvara anului 2008. Acest obiectiv a fost realizat. Arhiva nu a fost niciodată violată în timpul mandatului meu", a explicat Predoiu.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”