Preliminariile Euro 2024: Presa sârbă, reacție după ce ultrașii români i-au provocat pe kosovari

Preliminariile Euro 2024: Presa sârbă, reacție după ce ultrașii români i-au provocat pe kosovari

Fanii României au făcut gesturi provocatoare pe durata meciului de vineri din Kosovo, scor 0-0, din Grupa I a preliminariilor pentru EURO 2024. Ei au fost evacuați imediat din arenă, după ce au început să strige ”Kosovo e Serbia”, fiind bătuți și agresați de oamenii de ordine.

Gestul suporterilor a avut ecou în presă țării vecine, care, la fel ca România, nu recunoaște Kosovo ca stat independent. "Fanii români au transmis un mesaj adresat țării fictive. Au arătat, astfel, că au o poziție clară față de așa-zisul stat", a fost concluzia trasă de publicația Informer.

Gruparea ultranaționalistă Uniți sub Tricolor, nelipsită de la meciurile României. Foto Facebook

Gruparea ultranaționalistă Uniți sub Tricolor, nelipsită de la meciurile României. Foto Facebook

Până să ajungă la Priștina, ultrașii români din gruparea Uniți sub Tricolor au făcut o scurtă oprire și în Belgrad, capitala Serbiei, unde au afișat un banner controversat. În fața Templului Sfântului Sava, fanii români ultranaționaliști au desfășurat un banner pe care era scris, în engleză „Țări inventate, fotbal fals. Pentru noi, ei nu înseamnă nimic”.

Federația riscă din nou amenzi usturătoare, chiar și suspendarea terenului, având în vedere că la fiecare partidă a naționalei fanii au creat prebleme! La meciul din Andorra, suporterii din Uniți sub Tricolor s-au bătut între ei și au făcut un show incendiar , la propriu, pentru ca la partida de acasă cu Belarus să scandeze împotriva ungurilor, iar în Kosovo să scandeze mesaje politice, neagreate de UEFA.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?