Premierii ceh, polonez şi sloven se vor deplasa marţi la Kiev, în calitate de reprezentanţi ai liderilor UE

Premierii ceh, polonez şi sloven se vor deplasa marţi la Kiev, în calitate de reprezentanţi ai liderilor UE

Prim-miniştrii Republicii Cehe, Poloniei şi Sloveniei se vor deplasa marţi la Kiev, pentru o întrevedere cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, în calitate de reprezentanţi ai liderilor Uniunii Europene (UE), a anunţat premierul ceh Petr Fiala pe reţele de socializare, informează Reuters şi AFP.

"Scopul vizitei este de a confirma sprijinul fără echivoc al întregii Uniuni Europene pentru suveranitatea şi independenţa Ucrainei", a spus Fiala. "Obiectivul acestei vizite este, de asemenea, de a prezenta un pachet larg de sprijin pentru Ucraina şi pentru ucraineni", a adăugat premierul ceh.

Un comunicat al guvernului polonez anunţă, la rândul său, că cei trei premieri se vor deplasa la Kiev în calitate de reprezentanţi ai Consiliului European, "pentru a se întâlni cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi cu premierul ucrainean Denis Şmîhal". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”