Premierul anunţă că analizează, împreună cu specialiştii, calendarul redeschiderii activităţii în mall-uri în cursul lunii iunie

Premierul anunţă că analizează, împreună cu specialiştii, calendarul redeschiderii activităţii în mall-uri în cursul lunii iunie

Prim-ministrul Ludovic Orban a afirmat că analizează, împreună cu specialiştii, calendarul reluării treptate a activităţii în marile centre comerciale, în cursul lunii iunie, dacă situaţia epidemiologică o va permite, într-o primă etapă urmând a deveni operaţionale activităţile comerciale.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Guvernului, premierul a evaluat luni, împreună cu reprezentanţii Asociaţiei Investitorilor de Real Estate din România, efectele măsurilor pentru susţinerea economiei afectate de pandemia de COVID-19, precum şi deciziile care vor fi luate în continuare, pentru reluarea operaţiunilor în acest sector în condiţii de siguranţă sanitară.

"Prim-ministrul a afirmat că analizează, împreună cu specialiştii, calendarul reluării treptate a activităţii în marile centre comerciale, în cursul lunii iunie, dacă situaţia epidemiologică o va permite. În prima etapă, vor fi operaţionale activităţile comerciale, dar va rămâne în continuare în analiză activitatea cinematografelor, restaurantelor şi locurilor de joacă pentru copii din aceste centre, pentru că implică risc epidemiologic ridicat. Reprezentanţii Asociaţiei Investitorilor de Real Estate din România au menţionat că sunt pregătiţi pentru reînceperea activităţii în mall-uri, astfel încât să fie respectate măsurile de protecţie a sănătăţii cetăţenilor", se arată în postare.

De asemenea, un alt punct al consultărilor a vizat facilităţile de care are nevoie acest sector pentru revenirea la normalitate a activităţii economice.

"Premierul Orban a menţionat că, din perspectivă socială, angajaţii a căror activitate nu poate fi reluată vor beneficia de şomaj tehnic şi după 1 iunie 2020, iar pentru păstrarea locurilor de muncă vor fi aplicate măsuri active de sprijin. Pentru sprijinirea economiei, în continuarea măsurilor luate, Guvernul pregăteşte un Plan de relansare economică al cărui obiectiv este stimularea investiţiilor, prin mecanisme de garantare a creditelor pentru capital de lucru şi scheme de ajutor de stat", se mai arată în postare. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”