Premierul australian îl ironizează pe Trump, într-o înregistrare audio ajunsă în presă

Premierul australian Malcolm Turnbull îl ironizează pe președintele american Donald Trump într-o înregistrare audio obținută joi de presa din Australia, relatează DPA. În înregistrarea făcută publică de postul de televiziune Channel Nine, Turnbull face haz de întâlnirea sa de luna trecută cu liderul american, pe care Trump a amânat-o câteva ore și a scurtat-o.

"A fost frumos. A fost cea mai faină relaxare din toate timpurile", afirmă Turnbull, pentru a continua parodiindu-l pe liderul de la Casa Albă. "Donald și cu mine câștigăm și câștigăm alegerile. Câștigăm atât de mult. Câștigăm cum nu am mai câștigat niciodată. Câștigăm... nu alegeri false. Câștigăm alegerile adevărate, cum sunt cele online. Sunt atât de ușor de câștigat. Eu știu. Îl am pe băiatul ăsta, pe rus. Credeți-mă, așa e".

Turnbull a lansat aceste ironii off-the-record, cu prilejul unui discurs susținut miercuri la Balul de iarnă de la Palatul Parlamentului australian din Canberra. Înregistrarea a ajuns pe mâinile unui jurnalist australian care nu a luat parte la eveniment, dar a decis să o facă publică.

Proba de comedie a premierului australian survine într-un moment în care atât Turnbull, cât și Trump se află la niveluri foarte scăzute în sondajele de opinie din țările lor. Relațiile dintre cei doi au început stângaci, cu un telefon în care cei doi au discutat, în ianuarie, despre un acord de schimb de refugiați încheiat pe vremea fostei administrații a lui Barack Obama și despre care actualul președinte american a afirmat că este o "idioțenie". Trump ar fi spus ulterior despre întreaga discuție la telefon cu premierul australian că a fost cea mai proastă pe care a avut-o vreodată.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Alertă, pesedist în delir! Deputatul Mitralieră: „Ca medic, vă spun că prin termoscanare se accesează toate da…

2 ULTIMA ORĂ / Focar de coronavirus la unul dintre cei mai mari producători de înghețată din România. 27 de angaja…

3 Festival de pesedism în PNL! După ce și-a pus verișoara la Antibiotice SA, ministrul Tătaru face presiuni să-ș…

4 BREAKING Primele imagini din „oaza de relaxare” a lui Dragnea de pe insula Belina, unde mergeau liderii PSD l…

5 Birchall o pune la punct pe judecătoarea PSD, care, mințind, a luat apărarea CCR și a criticat CEDO, în cazul …

recomandări

Te ia DNA: Chiru Cristian Florin

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Scene uimitoare filmate prin procedeu time lapse creează impresia unei alte lumi