Premierul australian îl ironizează pe Trump, într-o înregistrare audio ajunsă în presă

Premierul australian îl ironizează pe Trump, într-o înregistrare audio ajunsă în presă

Premierul australian Malcolm Turnbull îl ironizează pe președintele american Donald Trump într-o înregistrare audio obținută joi de presa din Australia, relatează DPA. În înregistrarea făcută publică de postul de televiziune Channel Nine, Turnbull face haz de întâlnirea sa de luna trecută cu liderul american, pe care Trump a amânat-o câteva ore și a scurtat-o.

"A fost frumos. A fost cea mai faină relaxare din toate timpurile", afirmă Turnbull, pentru a continua parodiindu-l pe liderul de la Casa Albă. "Donald și cu mine câștigăm și câștigăm alegerile. Câștigăm atât de mult. Câștigăm cum nu am mai câștigat niciodată. Câștigăm... nu alegeri false. Câștigăm alegerile adevărate, cum sunt cele online. Sunt atât de ușor de câștigat. Eu știu. Îl am pe băiatul ăsta, pe rus. Credeți-mă, așa e".

Turnbull a lansat aceste ironii off-the-record, cu prilejul unui discurs susținut miercuri la Balul de iarnă de la Palatul Parlamentului australian din Canberra. Înregistrarea a ajuns pe mâinile unui jurnalist australian care nu a luat parte la eveniment, dar a decis să o facă publică.

Proba de comedie a premierului australian survine într-un moment în care atât Turnbull, cât și Trump se află la niveluri foarte scăzute în sondajele de opinie din țările lor. Relațiile dintre cei doi au început stângaci, cu un telefon în care cei doi au discutat, în ianuarie, despre un acord de schimb de refugiați încheiat pe vremea fostei administrații a lui Barack Obama și despre care actualul președinte american a afirmat că este o "idioțenie". Trump ar fi spus ulterior despre întreaga discuție la telefon cu premierul australian că a fost cea mai proastă pe care a avut-o vreodată.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fără sutien în brațele lui Alex Bodi / Oana Zăvoranu, petrecere de pomină la 48 de ani!

2 Cică vipera era agitată! / Amănunte picante despre despărțirea „cuplului prefăcătoriei”

3 Așa o fi?

4 Udrea investeşte în cel mai scump proiect imobiliar din România

5 Bucureștiul, tortul interlopilor! / Cum au cumpărat „Sportivii“ terenurile pe care au construit blocuri cu PUD-u…