Premierul britanic Boris Johnson va contesta o datorie de 535 de lire sterline

Premierul britanic Boris Johnson va contesta o datorie de 535 de lire sterline

Premierul britanic Boris Johnson va contesta o datorie în valoare de 535 de lire sterline (624 de euro), pe care în luna octombrie un tribunal l-a condamnat să o plătească, a anunţat joi Downing Street, potrivit AFP.

''Va fi depus un recurs pentru a cere o ordonanţă care să vizeze anularea deciziei, radierea plângerii şi declararea acesteia drept total neîntemeiată'', a declarat miercuri un purtător de cuvânt al premierului britanic.

Publicaţia Daily Mail a scris joi că Boris Johnson datorează suma respectivă unei femei obsedate de teorii ale conspiraţiei care îl acuză pe şeful guvernului de ''defăimări repetate''.

Femeia lansează constant proceduri judiciare împotriva diverselor instituţii şi le trimite copii ale plângerilor sale Reginei, parlamentului britanic şi postului de radio şi televiziune BBC.

În contextul în care liderul conservator este vizat de o serie de acuzaţii în legătură cu integritatea sa, revista satirică Private Eye a dezvăluit existenţa acestei decizii a instanţei datând din 26 octombrie 2020, găsită într-o bază de date online a tribunalelor civile din Anglia şi Ţara Galilor.

Consultată de AFP, hotărârea justiţiei nu oferă detalii despre felul datoriei sau identitatea creditorului. În schimb, decizia îl menţionează clar ca debitor pe Boris Johnson, înregistrat cu celebra adresă Downing Street 10, reşedinţa premierilor britanici începând din 1735. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ceva mai penibil nu există...

2 Așa o fi?

3 Acuzată că face gărzi „la negru”, directoarea medicală de la Socola a demisionat prin e-mail din vacanța din R…

4 Un fost şef de la Poliţia Rutieră din Capitală nu poate justifica o avere de peste 100.000 euro

5 Invazie de turiști români în toată Grecia / Presa elenă: Pe insule auzi aproape exclusiv românește