Premierul britanic Theresa May critică interzicerea Uber în Londra

Premierul britanic Theresa May critică interzicerea Uber în Londra

Premierul britanic Theresa May a criticat joi decizia autorității londoneze de reglementare a transporturilor de a interzice serviciile firmei Uber în capitala Regatului Unit, informează Reuters. Licența Uber în Londra expiră sâmbătă, iar Transport for London (TfL) a decis pe 22 septembrie să nu o reînnoiască, din cauza politicii firmei privind raportarea infracțiunilor și verificarea antecedentelor șoferilor.

"Da, există preocupări privind securitatea și probleme pe care Uber trebuie să le rezolve, dar aș dori să văd condiții egale pentru firmele private și minunatele noastre taxiuri londoneze, taxiurile noastre negre, marea noastră instituție națională", a declarat May într-un interviu pentru BBC. "Dintr-un condei, ceea ce a făcut primarul a fost să pericliteze 40.000 de locuri de muncă și desigur (...) a afectat viețile celor 3,5 milioane de utilizatori ai Uber", a mai spus ea.

Uber va mai putea furniza servicii în Londra — una din cele mai mari piețe de taximetrie din lume — timp de câteva luni, până la soluționarea contestației la decizia TfL. Directorul general al firmei, Dara Khosrowshahi, numit de mai puțin de o lună, și-a cerut scuze londonezilor. Aceștia strânseseră până joi seara 800.000 de semnături în care cer municipalității să revină asupra deciziei de a interzice Uber.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Au dat-o la ziar! / „Nu mai urla când faci sex!” / Anunțul pus pe ușa unui apartament din Turda

2 Ce ne așteaptă după ciclonul polar. Vreme siberiană în România: când se mai anunță căderi masive de zăpadă

3 Victor Pițurcă și șeful Romarm au fost reținuți de DNA

4 „Boris, nu vreau să vă fac rău, dar cu o rachetă ar dura un minut” / Dezvăluiri fără perdea despre Putin făcute de Boris Johnson

5 Ucraina a pierdut inițiativa pe câmpul de luptă