Premierul britanic Theresa May critică interzicerea Uber în Londra

Premierul britanic Theresa May critică interzicerea Uber în Londra

Premierul britanic Theresa May a criticat joi decizia autorității londoneze de reglementare a transporturilor de a interzice serviciile firmei Uber în capitala Regatului Unit, informează Reuters. Licența Uber în Londra expiră sâmbătă, iar Transport for London (TfL) a decis pe 22 septembrie să nu o reînnoiască, din cauza politicii firmei privind raportarea infracțiunilor și verificarea antecedentelor șoferilor.

"Da, există preocupări privind securitatea și probleme pe care Uber trebuie să le rezolve, dar aș dori să văd condiții egale pentru firmele private și minunatele noastre taxiuri londoneze, taxiurile noastre negre, marea noastră instituție națională", a declarat May într-un interviu pentru BBC. "Dintr-un condei, ceea ce a făcut primarul a fost să pericliteze 40.000 de locuri de muncă și desigur (...) a afectat viețile celor 3,5 milioane de utilizatori ai Uber", a mai spus ea.

Uber va mai putea furniza servicii în Londra — una din cele mai mari piețe de taximetrie din lume — timp de câteva luni, până la soluționarea contestației la decizia TfL. Directorul general al firmei, Dara Khosrowshahi, numit de mai puțin de o lună, și-a cerut scuze londonezilor. Aceștia strânseseră până joi seara 800.000 de semnături în care cer municipalității să revină asupra deciziei de a interzice Uber.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Alin Stoica, declarații revoltătoare despre România în presa belgiană

2 VIDEO „Mi-a ajuns, nu se va mai repeta aventura” / Cea mai săracă țară din UE, prezentată lumii întregi de un celebru vlogger

3 Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ – analiză WSJ

4 Punct de cotitură în război? / Rusia lansează în premieră rachete din Marea Azov asupra Ucrainei

5 VIDEO „Există o singură civilizație inteligentă în Calea Lactee”