Premierul britanic Theresa May critică interzicerea Uber în Londra

Premierul britanic Theresa May a criticat joi decizia autorității londoneze de reglementare a transporturilor de a interzice serviciile firmei Uber în capitala Regatului Unit, informează Reuters. Licența Uber în Londra expiră sâmbătă, iar Transport for London (TfL) a decis pe 22 septembrie să nu o reînnoiască, din cauza politicii firmei privind raportarea infracțiunilor și verificarea antecedentelor șoferilor.

"Da, există preocupări privind securitatea și probleme pe care Uber trebuie să le rezolve, dar aș dori să văd condiții egale pentru firmele private și minunatele noastre taxiuri londoneze, taxiurile noastre negre, marea noastră instituție națională", a declarat May într-un interviu pentru BBC. "Dintr-un condei, ceea ce a făcut primarul a fost să pericliteze 40.000 de locuri de muncă și desigur (...) a afectat viețile celor 3,5 milioane de utilizatori ai Uber", a mai spus ea.

Uber va mai putea furniza servicii în Londra — una din cele mai mari piețe de taximetrie din lume — timp de câteva luni, până la soluționarea contestației la decizia TfL. Directorul general al firmei, Dara Khosrowshahi, numit de mai puțin de o lună, și-a cerut scuze londonezilor. Aceștia strânseseră până joi seara 800.000 de semnături în care cer municipalității să revină asupra deciziei de a interzice Uber.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Ce nerușinare! Dăncilă, către participanţii la o întrunire electorală: „Spuneţi-le la toţi că trebuie să ne lu…

2 Așa arată soția premierului desemnat

3 PSD e Mafia! Guvernul vrea s-o trimită consul la Salonic pe deputata PSD Andreea Cosma, condamnată în primă in…

4 Ipoteză incredibilă! Viorica Dăncilă ar fi cea pe care paznicii de la Casa Albă au confundat-o cu Floricica Da…

5 Înregistrări Newsweek România: Candidata lui Voiculescu amenință plângând că va ieși din campanie / Colaboratori…

recomandări

Te ia DNA: Vasile Puscas

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Aproape aș locui în casa asta în stil gotic