Premierul canadian spune că este posibil ca ţara sa şi SUA să ajungă la un acord până vineri privind NAFTA

Premierul canadian spune că este posibil ca ţara sa şi SUA să ajungă la un acord până vineri privind NAFTA

Premierul canadian, Justin Trudeau, a declarat miercuri că ţara sa ar putea ajunge la un acord cu Statele Unite până vineri în privinţa unei variante modernizate a Acordului Nord-American de Comerţ Liber (NAFTA), relatează AFP şi EFE.

Trudeau a spus în cadrul unui eveniment desfăşurat în localitatea canadiană Kapuskasing că, deşi acordul ar putea fi încheiat vineri, pentru a realiza acest lucru guvernul de la Ottawa nu va renunţa la aspectele pe care le consideră fundamentale pentru ţară.

"Ştim că există o posibilitate de a ajunge la un acord bun pentru Canada până vineri. Dar ne menţinem foarte fermi în câteva lucruri care sunt importante pentru canadieni", a explicat Trudeau.

Prim-ministrul canadian a subliniat că "este doar o posibilitate".

"Depinde dacă este un acord bun. Am spus-o în trecut: este mai bine să nu existe acord decât să fie un acord rău pentru Canada", a încheiat Trudeau.

Şefa diplomaţiei canadiene, Chrystia Freeland, se află la Washington pentru negocieri cu reprezentantul pentru comerţ exterior al SUA, Robert Lighthizer.

Luni, în mod neaşteptat, preşedintele american, Donald Trump, a anunţat că a ajuns la un acord comercial cu Mexicul şi că acum este rândul Canadei să se alăture înţelegerii până vineri, când este prevăzut ca textul tratatului comercial să fie trimis Congresului american. AGERPRES/ (AS - autor: Vicenţiu Purcărea, editor online: Daniela Juncu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi dezvăluiri despre „gaura neagră” a lui Ciolacu

2 Voi vedeți ce pregătesc americanii? Nici filmele SF n-au mers atât de departe...

3 VIDEO Rareș Bogdan, afacere sub acoperire: a dat un covrig pe două mere

4 „Cea mai detestată femeie din Marea Britanie” cere 200 de dolari invitaților la masa sa de Crăciun

5 Fanii CFR Cluj, atac fără precedent la adresa lui Emil Boc