Premierul Cioloș - sâmbătă, la Riga, la reuniunea șefilor de guverne din statele Europei Centrale și de Est și China

Premierul Cioloș - sâmbătă, la Riga, la reuniunea șefilor de guverne din statele Europei Centrale și de Est și China

Premierul Dacian Cioloș participă sâmbătă la cea de a 5-a reuniune a șefilor de guverne din statele Europei Centrale și de Est și China, în format 16+1, organizată la Riga, în Letonia.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, remis AGERPRES, participarea premierului Cioloș la reuniunea șefilor de guvern din acest an, organizată sub titlul "Conectivitate îmbunătățită în scopul progresului comun", oferă ocazia reafirmării hotărârii României de a-și asuma un rol tot mai important în cadrul acestui format de cooperare.

În marja summitului, premierul Cioloș va avea o serie de întâlniri bilaterale cu omologii participanți la reuniunea de la Riga.

Totodată, premierul Cioloș va lua parte sâmbătă la Business Forum, organizat în cadrul reuniunii de la Riga, la care vor susține discursuri Maris Kučinskis, prim-ministrul Republicii Letonia, și Li Keqiang, prim-ministrul Republicii Populare Chineze.

Șeful Executivului român se va întâlni și cu reprezentanții organizațiilor de sinologi din țările central și est-europene și China și va participa la o ceremonie de semnare de documente bilaterale, cu prilejul inaugurării Financial Institute, și la un dineu oferit de Maris Kučinskis, premierul Letoniei.

Cea de a 5-a reuniune a șefilor de guverne din statele Europei Centrale și de Est și China, în format 16+1, are loc la Riga, în perioada 5 — 6 noiembrie.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cică Stroe „chiloțarul” s-ar da la vitrega lui Vela

2 „Ești o curvă, mi-ai furat bărbatul! Știu că acum este la tine și v-o trageți” / Caz stupefiant în Capitală. Soț…

3 Tudose, umilit de primarii PSD, la Iași!

4 Scandal sexual în una dintre cele mai bogate familii din lume. Suma primită de garda de corp de la Prinţesa Ha…

5 Păduchele din frunte / Ghiță, în coasta președintelui Vucic la înmormântarea patriarhului Serbiei