Premierul Cioloș - sâmbătă, la Riga, la reuniunea șefilor de guverne din statele Europei Centrale și de Est și China

Premierul Cioloș - sâmbătă, la Riga, la reuniunea șefilor de guverne din statele Europei Centrale și de Est și China

Premierul Dacian Cioloș participă sâmbătă la cea de a 5-a reuniune a șefilor de guverne din statele Europei Centrale și de Est și China, în format 16+1, organizată la Riga, în Letonia.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, remis AGERPRES, participarea premierului Cioloș la reuniunea șefilor de guvern din acest an, organizată sub titlul "Conectivitate îmbunătățită în scopul progresului comun", oferă ocazia reafirmării hotărârii României de a-și asuma un rol tot mai important în cadrul acestui format de cooperare.

În marja summitului, premierul Cioloș va avea o serie de întâlniri bilaterale cu omologii participanți la reuniunea de la Riga.

Totodată, premierul Cioloș va lua parte sâmbătă la Business Forum, organizat în cadrul reuniunii de la Riga, la care vor susține discursuri Maris Kučinskis, prim-ministrul Republicii Letonia, și Li Keqiang, prim-ministrul Republicii Populare Chineze.

Șeful Executivului român se va întâlni și cu reprezentanții organizațiilor de sinologi din țările central și est-europene și China și va participa la o ceremonie de semnare de documente bilaterale, cu prilejul inaugurării Financial Institute, și la un dineu oferit de Maris Kučinskis, premierul Letoniei.

Cea de a 5-a reuniune a șefilor de guverne din statele Europei Centrale și de Est și China, în format 16+1, are loc la Riga, în perioada 5 — 6 noiembrie.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale