Premierul Cioloș, alături de soția sa, la ceremonia de primire organizată de secretarul general al ONU

Premierul Cioloș, alături de soția sa, la ceremonia de primire organizată de secretarul general al ONU

Trimisul special al AGERPRES, Doroteea Purcărea, transmite: Premierul Dacian Cioloș și soția sa, Valerie Cioloș, au participat marți la ceremonia de primire organizată de secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, în onoarea șefilor de delegație prezenți la cea de-a 71-a sesiune a Adunării Generale a ONU.

Ulterior, premierul Cioloș a fost prezent și la evenimentul de marcare a primei aniversări de la adoptarea Agendei 2030.

Șeful Executivului de la București participă la deschiderea segmentului la nivel înalt al celei de a 71-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, după care are programată o întâlnire bilaterală cu președintele Egiptului, Abdel Al-Sisi.

Dacian Cioloș va fi prezent la dejunul la nivel înalt oferit de Ban Ki-moon, în onoarea șefilor de delegație, dar și la Summitul liderilor privind criza globală a refugiaților, organizat de SUA alături de Canada, Etiopia, Germania, Iordania, Mexic și Suedia, care are loc marți după-amiază.

Tot marți, Cioloș va avea întrevederi cu secretarul general ONU, cu președintele Finlandei, Sauli Niinisto, și cu directorul executiv al UNEP, Erik Solheim.

Premierul român va lua parte, la sediul ONU, la evenimentul ''Open Government Partnership: Five Year Celebration'', coprezidat de președinții Africii de Sud și Franței. În cursul serii, premierul va participa la recepția oferită de UE, dar și la cea dată de președintele SUA Barack Obama și de prima doamnă Michelle Obama, în onoarea șefilor de delegație.

Dacian Cioloș va fi prezent și la recepția oferită șefilor de delegații pentru aniversarea inițiativei HeForShe de președintele Finlandei și directorul executiv al UN Women.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...