Premierul Cioloș, întâlniri cu președintele Parlamentului și premierul Landului Bavaria

Premierul Cioloș, întâlniri cu președintele Parlamentului și premierul Landului Bavaria

Premierul Dacian Cioloș va avea luni, în cea de-a doua zi a vizitei sale oficiale la Munchen, întâlniri cu Horst Seehofer, premierul Landului Bavaria, cu președintele Parlamentului local, Barbara Stamm, precum și cu reprezentanți ai Comitetului estic al economiei germane (Ost Ausschuss).

Luni dimineață premierul are prevăzută, conform programului vizitei, o întrevedere cu președintele Parlamentului Landului Bavaria, Barbara Stamm, iar în jurul prânzului va participa la un dejun de lucru oferit de Comitetul estic al economiei germane.

Ulterior, șeful Guvernului va participa la o masă rotundă pe tema IT&C, după care va merge la Cancelaria landului Bavaria pentru întrevederea cu premierul Horst Seehofer.

Potrivit unui comunicat transmis duminică de Guvern, convorbirile cu oficialii bavarezi se vor concentra pe relațiile bilaterale româno-germane, aflate în prezent la un nivel excelent, impulsionate de un dialog politic intens, dar și de o componentă economică substanțială: Germania este primul partener comercial al României și al treilea investitor străin în România.

Premierul Dacian Cioloș va prezenta reprezentanților mediului de afaceri bavarez oportunitățile pe care le oferă în prezent România pentru investitori, mai ales pentru dezvoltarea segmentului de cercetare și dezvoltare (R&D) și va milita pentru extinderea cooperării economice bilaterale de ansamblu.

AGERPRES / (AS — editor: Marius Frățilă, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...