Premierul Cioloș, primit la reședința oficială a omologului olandez Mark Rutte

Premierul Cioloș, primit la reședința oficială a omologului olandez Mark Rutte

Trimisul special al AGERPRES, Doroteea Purcărea, transmite: Premierul Dacian Cioloș a fost primit miercuri de șeful guvernului olandez, Mark Rutte, la Cathuis, reședința oficială a acestuia din Haga. Referitor la această întrevedere, Cioloș declara că ea a fost stabilită încă din decembrie anul trecut, când cei doi oficiali au avut o discuție informală cu prilejul Consiliului European.

'Vreau să discutam despre subiectele care sunt pe agenda europeană, mai ales chestiunea privind migrația. Pentru noi este foarte important ca acest proiect să reușească și să stopăm migrația ilegală și să avem protejate frontierele externe ale UE, pentru că, prin protecția aceasta a frontierelor, ne protejăm și pe noi și evităm eventuale rute de migrație care să treacă prin România', spunea prim-ministrul României.

El adăuga că pe agenda discuțiilor se va afla și cooperarea bilaterală 'pentru că Olanda e un partener economic important pentru România atât din punct de vedere al schimburilor comerciale, cât și al investițiilor olandeze în mai multe domenii'.

De asemenea, în cadrul discuțiilor ar urma să fie abordat și subiectul aderării României la Spațiul Schengen.

Premierul Dacian Cioloș efectuează miercuri o vizită oficială în Olanda unde, pe lângă întrevederea cu premierul Rutte, va merge în Parlamentul olandez pentru a discuta cu mai mulți parlamentari, iar seara se va întâlni cu membri ai comunității românești din Olanda.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi? Circoteca cu congresul e bluf? Iohannis joacă la două capete? Citiți ce se zvonește...

2 Congresul cașcavalului / Marioneta a câștigat

3 Orban a primit ce-a meritat!

4 Hopa! / Orban: „Iohannis și serviciile au distrus partidul”

5 Așa o fi?