Premierul Ciucă a discutat cu reprezentanţii IMM-urilor pe tema situaţiei generate de creşterea preţurilor la energia electrică şi la gaze

Premierul Ciucă a discutat cu reprezentanţii IMM-urilor pe tema situaţiei generate de creşterea preţurilor la energia electrică şi la gaze

Premierul Nicolae Ciucă a avut, marţi, la Palatul Victoria, o întâlnire cu reprezentanţii Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), în cadrul discuţiilor fiind abordată şi tema privind situaţia generată de creşterea preţurilor la energia electrică şi la gaze.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, premierul a arătat că Executivul a luat deja o serie de măsuri pentru a se asigura că vor fi protejaţi de creşterea preţurilor la energie atât consumatorii casnici, cât şi sectoarele economice, o atenţie specială fiind acordată IMM-urilor.

"De asemenea, Guvernul urmează să adopte în şedinţa de astăzi o ordonanţă de urgenţă care să completeze măsurile de sprijin pentru cetăţeni şi pentru mediul de afaceri, astfel încât să fie protejate locurile de muncă, iar firmele să-şi poată desfăşura activitatea în condiţii de eficienţă", se precizează în comunicat.

Un alt subiect abordat a fost Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, prim-ministrul subliniind că mediul de afaceri va fi un partener pentru Executiv în implementarea măsurilor prevăzute în cadrul PNRR, pentru a realiza investiţii durabile şi a obţine un grad ridicat de absorbţie a tuturor categoriilor de fonduri europene de care beneficiază România.

Totodată, referindu-se la componenta de dialog social, Nicolae Ciucă a declarat că Executivul a deschis un dialog atât cu reprezentanţii asociaţiilor sindicale, cât şi cu o parte a mediului economic, iar aceste întâlniri vor continua atât la nivel central, cât şi la nivel local, pentru a se ajunge la soluţiile cele mai bune şi eficiente pentru derularea optimă a afacerilor şi asigurarea stabilităţii locurilor de muncă.

"Politica fiscală a fost o altă temă abordată în cadrul întrevederii, premierul Nicolae Ciucă subliniind că reprezentanţii Executivului cunosc necesitatea asigurării unui sistem fiscal predictibil pentru cei care au afaceri şi fac investiţii în economie. De asemenea, s-a discutat despre măsurile de debirocratizare adoptate până acum de Guvern şi paşii care trebuie urmaţi, astfel încât acest proces să ducă la o digitalizare accelerată a instituţiilor publice", conform comunicatului.

La întâlnire au participat Florin Jianu, preşedintele CNIPMMR, Ovidiu Niculescu, preşedinte de onoare al CNIPMMR, şi alţi reprezentanţi ai IMM-urilor şi, din partea Executivului, Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, reprezentanţi ai ministerelor Energiei şi Finanţelor, cât şi membri ai Cancelariei Prim-ministrului. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /