Premierul Dacian Cioloș și-a început vizita de lucru în SUA

Premierul Dacian Cioloș și-a început vizita de lucru în SUA

Trimisul special al AGERPRES, Doroteea Purcărea, transmite: Premierul Dacian Cioloș și-a început duminică seara, la Detroit, vizita de lucru în Statele Unite ale Americii, primul punct din program fiind participarea la un dineu informal oferit de John Rakolta Jr., consul general onorific al României la Detroit.

Luni dimineață, premierul vizitează centrul de cercetare-inovare al Ford Motor Company, unde are prevăzută o întâlnire cu ingineri români care lucrează pentru compania americană.

Ulterior, Dacian Cioloș discută cu reprezentanți ai unor companii americane în cadrul unui dineu de lucru, urmat de o întrevedere cu Mark Fields, CEO Ford Motor Company, la sediul central al companiei Ford.

Legat de întâlnirile de la compania Ford, premierul preciza, înaintea vizitei, că aceasta este destinată încurajării companiei de a continua investițiile în România.

"O să am și o vizită la Detroit, la compania Ford, pentru a-i încuraja să continue investițiile în România. Noi, în ultimele luni, am deblocat anumite probleme care împiedicau decizia Ford de a continua investiția la Craiova. Această decizie a fost luată, însă cred că și în jurul acestui proiect de investiții de la Craiova se mai pot dezvolta și alte investiții cu furnizori, atât furnizori pentru Ford, veniți din Statele Unite, cât și parteneriate cu companii românești", susținea Cioloș.

În cursul după-amiezii de luni, prim-ministrul și delegația oficială se vor deplasa la Washington, seara fiind prevăzut în program un dineu informal cu foști ambasadori americani în Romania.

În cadrul vizitei de lucru de patru zile în Statele Unite ale Americii, Dacian Cioloș va avea întâlniri cu vicepreședintele SUA, Joseph Biden, și alți oficiali americani, precum și cu reprezentanți ai mediului de afaceri și membri ai comunității românești din zona Washington.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale