Premierul Dacian Cioloș va efectua joi o vizită oficială în Republica Moldova

Premierul Dacian Cioloș va efectua joi o vizită oficială în Republica Moldova

Premierul Dacian Cioloș va efectua joi, 25 august, o vizită oficială în Republica Moldova, potrivit programului șefului Executivului transmis, sâmbătă, de Biroul de presă al Guvernului.

Vizita premierului are loc în contextul în care, la începutul lunii, Guvernul a aprobat eliberarea, pe 24 august, a primei tranșe în valoare de 60 de milioane de euro din asistența financiară rambursabilă pentru Republica Moldova.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, preciza la acea dată că este vorba de prima tranșă stabilită prin acordul privind asistența financiară rambursabilă dintre România și Republica Moldova în sumă de până la 150 de milioane de euro, ratificat prin Legea 91 din 2016.

"Cele două părți au convenit și o serie de obligații din partea Republicii Moldova pentru eliberarea primei tranșe, cum ar fi stabilirea foii de parcurs pentru ajungerea la un acord cu FMI, inițierea unui pachet legislativ pentru îmbunătățirea mediului de afaceri, lansarea unei analize sistemice a vulnerabilităților din sistemul bancar și fixarea unui calendar legislativ de corectare a acestora. (...) S-a mai cerut realizarea unui plan de prezentare și actualizare a strategiei de reformare a sectorului justiției și a Strategiei naționale anticorupție din Republica Moldova", explica Iolu.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...