Premierul danez i-a propus omologului turc să-și amâne vizita oficială la Copenhaga

Premierul danez i-a propus omologului turc să-și amâne vizita oficială la Copenhaga

Prim-ministrul danez Lars Lokke Rasmussen i-a propus duminică omologului său turc Binali Yilderim amânarea vizitei pe care acesta o avea programată la Copenhaga la sfârșitul lunii martie, invocând escaladarea tensiunilor între Ankara și Haga, transmit AFP și Reuters.

"Date fiind actualele atacuri ale Turciei la adresa Olandei , întâlnirea nu poate fi separată de acest context. I-am propus, de aceea, colegului meu turc ca întâlnirea să fie amânată", a precizat Rasmussen într-un comunicat de presă.

"În vremuri normale, ar fi o plăcere să-l primesc pe prim-ministrul turc Yildirim, cu care am avut un dialog deschis și constructiv pe 10 decembrie la Ankara", a adăugat șeful guvernului danez.

El a subliniat că Danemarca "urmărește cu o vie preocupare evoluțiile din Turcia, unde principiile democratice se află sub o puternică presiune".

O vizită a premierului turc ar putea fi percepută drept manifestarea "unei viziuni mai complezente" a Copenhagăi față de situația politică din Turcia, "ceea ce este departe de a fi cazul", a adaugat premierul Rasmussen.

Conform postului danez de radio DR, vizita oficială a lui Yildirim urma să aibă loc pe 20 martie.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”