Premierul desemnat, Sorin Grindeanu: Am primit un sms - 'Succes. Klaus Iohannis'

Premierul desemnat, Sorin Grindeanu: Am primit un sms - 'Succes. Klaus Iohannis'

Premierul desemnat Sorin Grindeanu a declarat vineri că a primit vestea că nominalizarea sa a fost acceptată de către șeful statului printr-un sms pe telefon cu textul "Succes. Klaus Iohannis".

Grindeanu l-a sunat imediat pe președintele PSD, Liviu Dragnea, pe care l-a rugat să vadă dacă numărul de telefon de pe care a primit sms-ul îi aparține președintelui Klaus Iohannis. Acesta a arătat că, după ce i-a verificat numărul de telefon, i-a răspuns: ''Mulțumesc, dl președinte!''.

Premierul desemnat Sorin Grindeanu a precizat că discuția avută joi cu șeful statului a decurs în mod decent și nu i-a fost cerută o listă cu viitorii membri ai Guvernului. Acesta a adăugat că de vineri dimineața de când a aflat că a fost desemnat a avut discuții legate de calendarul de formare și învestire a noului Guvern.

"De azi de când am aflat că sunt desemnat am avut discuții legate de calendar, dacă acest calendar, cu acea rezervă legată de depunerea jurământului, va fi respectat, atunci în aceeași seară (pe 4 ianuarie — n.r.), la ora 21,00, o să facem prima ședință de guvern", a arătat Grindeanu.

El a adăugat că există disponibilitatea de a avea discuții cu UDMR și cu minoritățile, după ce vor fi depuse la Parlament programul de guvernare și lista cu structura Cabinetului.

"Am văzut că alte formațiuni au anunțat că nu votează (Guvernul — n.r.), înainte să vadă programul de guvernare și componența. Mi se pare o abordare greșită, dar e treaba dânșilor", a completat Sorin Grindeanu.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”