Premierul Georgiei preia retorica Kremlinului despre izbucnirea războiului din Ucraina

Premierul Georgiei preia retorica Kremlinului despre izbucnirea războiului din Ucraina

Premierul georgian Irakli Garibașvili repetă, în mod surprinzător, discursul Moscovei, susținând unul dintre principalele motive ale invaziei ruse din Ucraina este dorința acesteia de a adera la NATO.

Irakli Garibașvili FOTO Arhivă

Într-un discurs susținut la forumul de securitate GLOBSEC de la Bratislava, premierul Georgiei a spus că „unul dintre principalele motive” din spatele conflictului din Ucraina „a fost expansiunea NATO, dorinţa Ucrainei de a deveni membră a NATO”.

Garibașvili a reluat astfel retorica Kremlinului despre motivele declanșării războiului, iar declarația sa este surprinzătoare în contextul în care Georgia aspiră să devină membră NATO.

Potrivit POLITICO, intervenția lui Garibașvili de la Bratislava est un alt semn al divizării clasei politice georgiene faţă de Occident.

Premierul Irakli Garibașvili conduce în cabinet acuzat de colaborare tacită cu Moscova. Anterior, pe fondul manifestațiilor de la Tbilisi împotriva Guvernului Garibașvili, conducerea de la Kiev și-a declarat sprijinul față de protestatari.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Așa o fi?