Premierul Greciei i-a transmis un mesaj de condoleanţe preşedintelui turc pentru victimele cutremurului

Premierul Greciei i-a transmis un mesaj de condoleanţe preşedintelui turc pentru victimele cutremurului

Risc Seismic

Prim-ministrul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, i-a transmis condoleanţe preşedintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, într-un apel telefonic, pentru cetăţenii turci care au murit în cutremurul de 6,7 grade pe scara Richter care a zguduit Marea Egee vineri , transmite agenţia elenă de presă ANA.

Mai târziu, premierul grec a scris în engleză pe Twitter: "Tocmai l-am sunat pe preşedintele Erdogan pentru a-i prezenta condoleanţele mele pentru tragica pierdere de vieţi omeneşti din cauza cutremurului care a lovit ambele ţări. Oricare ar fi diferenţele noastre, acestea sunt momente în care popoarele noastre trebuie să stea împreună''.

În răspunsul său, purtătorul de cuvânt al preşedintelui turc, Fahrettin Altun, a transmis, de asemenea, condoleanţele din partea lui Erdogan şi speranţa că nu vor mai fi alte vieţi curmate. Această tragedie aminteşte încă o dată de cât de apropiate sunt cele două ţări, în ciuda diferenţelor lor politice, a spus purtătorul de cuvânt, adăugând că Turcia este pregătită să ajute Grecia, dacă este necesar.

Conform celui mai recent bilanţ comunicat de Agenţia guvernamentală de gestionare a situaţiilor de urgenţă din Turcia (AFAD), după seismul cu magnitudinea 6,7 pe scara Richter, 12 persoane au murit şi 419 au fost rănite în Turcia. Cutremurul, produs la o adâncime de numai doi kilometri, s-a resimţit şi în Grecia, unde a făcut două victime şi a avariat mai multe clădiri pe insula Samos, precum şi în regiunile sudice ale insulei Chios.AGERPRES

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...