Premierul indian Narendra Modi e liderul politic cel mai popular pe Facebook, cu 43,5 milioane de urmăritori

Premierul indian Narendra Modi e liderul politic cel mai popular pe Facebook, cu 43,5 milioane de urmăritori

Premierul indian Narendra Modi este liderul politic cel mai popular pe reţeaua socială Facebook, cu 43,5 milioane de urmăritori ai paginii sale personale, în timp ce preşedintele brazilian Jair Bolsonaro conduce topul politicienilor cu cele mai multe interacţiuni - 145 de milioane, potrivit unui studiu publicat miercuri şi citat de agenţia EFE.

Cercetarea, care a vizat aproape o mie de lideri, a fost realizată de agenţia de comunicare Burson Cohn & Wolfe (BCW) şi relevă de asemenea că preşedintele american, Donald Trump, este un client important al Facebook, deoarece de la crearea contului său pe această reţea a plătit peste 50.000 de anunţuri.

"O strategie plătită continuă să rămână esenţială pentru atingerea scopurilor şi a avea un impact serios", a arătat într-un comunicat directorul de inovaţie al BCW, Chad Latz.

Liderul de la Casa Albă nu este singurul care se promovează prin intermediului Facebook, reţeaua socială cea mai utilizată în lume. Pagina şefei guvernului de la Londra, Theresa May, a folosit acelaşi procedeu în decembrie, cu 74 de postări în sprijinul planului său de ieşire din Uniunea Europeană.

Cu toate acestea, schimbarea algoritmului Facebook de vizualizare a postărilor a însemnat pentru liderii mondiali o scădere de 32,3% din 2016 a numărului total de interacţiuni, conform studiului.

În topul popularităţii, Modi este urmat de preşedintele Trump, cu 23 de milioane de like-uri pentru pagina sa, în timp ce regina Rania a Iordaniei ocupă poziţia a treia, cu 16,9 milioane de urmăritori.

Trump este de asemenea pe poziţia a doua şi în ce priveşte numărul interacţiunilor pe pagina sa de Facebook - 84 de milioane, însă la mare distanţă de Bolsonaro.

În ce priveşte paginile guvernelor, cea mai activă este cea a statului african Botswana, cu o medie de 37 de postări pe zi, urmată de cele ale Republicii Dominicane şi Ghanei, cu o medie de 20. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ DNA cere instanței s-o pună pe Udrea sub control judiciar, să nu-și mai ia iar tălpășița în Costa R…

2 Hopa, s-a trecut la pasul doi? / Propaganda rusă încearcă să facă o paralelă între Transilvania și Crimeea

3 Cum poate şti medicul stomatolog că un pacient a făcut sex oral

4 Avocata care a reprezentat-o pe Kovesi: Orice persoană care a depus o plângere penală în urma violențelor din …

5 Emil Boc reacționează dur: E o palmă. Conducerea centrală ne-a sfidat! Răsucești cuțitul în rană și mai pui și…