Premierul israelian Benjamin Netanyahu, interogat din nou de poliţie într-o anchetă de corupţie

Premierul israelian Benjamin Netanyahu, interogat din nou de poliţie într-o anchetă de corupţie

Poliţia israeliană l-a interogat din nou pe premierul israelian Benjamin Netanyahu pentru a 12-a oară, vineri, în legătură cu investigaţia de corupţie care durează de mai multă vreme, informează mass-media locale citate de Reuters.

O înregistrare a postului privat Channel 10 îi arată pe anchetatorii poliţiei intrând în reşedinţa oficială a lui Netanyahu din Ierusalim. Poliţia şi premierul au refuzat să facă vreun comentariu.

Potrivit postului de radio al armatei israeliene, audierile de vineri se vor concentra pe două cazuri în care poliţia a recomandat declanşarea de rechizitorii împotriva lui. Un caz se referă la cadourile oferite lui Netanyahu şi familiei sale, iar al doilea la faptul că Netanyahu ar fi încercat să obţină relatări pozitive de la cel mai mare ziar din Israel, în schimbul unor măsuri pentru limitarea circulaţiei unui cotidian rival.

Deocamdată nu au fost formulate acuzaţii oficiale împotriva liderului israelian, care neagă orice delict şi a declarat că acuzaţiile sunt lipsite de temei.

Este sarcina procurorului general al Israelului să decidă dacă să deschidă acţiune penală împotriva lui Netanyahu. Partenerii lui Netanyahu din cadrul coaliţiei de guvernare şi-au exprimat susţinerea pentru el, afirmând că aşteaptă acţiunile viitoare ale procurorului general.

Netanyahu este de asemenea interogat într-un al treilea caz, în care poliţia susţine că cea mai mare companie de telefonie a Israelului i-a asigurat lui Netanyahu şi soţiei lui o acoperire favorabilă pe site-ul său web, în schimbul unor înlesniri din partea autorităţilor de reglementare în domeniul comunicaţiilor. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi? Ce ar fi vorbit Udrea și Băsescu după condamnare

2 Bă, ești nebun? / Sejur de şapte zile în Mamaia, de trei ori mai scump faţă de unul la Miami

3 Demenții printre noi / O fetiţă de 13 ani din Timişoara, silită să facă sex de filme porno cu ambii părinți ani …

4 Bianca Drăgușanu, mesaje și gesturi vulgare

5 Suceava, România...