Premierul israelian Benjamin Netanyahu, interogat din nou de poliţie într-o anchetă de corupţie

Poliţia israeliană l-a interogat din nou pe premierul israelian Benjamin Netanyahu pentru a 12-a oară, vineri, în legătură cu investigaţia de corupţie care durează de mai multă vreme, informează mass-media locale citate de Reuters.

O înregistrare a postului privat Channel 10 îi arată pe anchetatorii poliţiei intrând în reşedinţa oficială a lui Netanyahu din Ierusalim. Poliţia şi premierul au refuzat să facă vreun comentariu.

Potrivit postului de radio al armatei israeliene, audierile de vineri se vor concentra pe două cazuri în care poliţia a recomandat declanşarea de rechizitorii împotriva lui. Un caz se referă la cadourile oferite lui Netanyahu şi familiei sale, iar al doilea la faptul că Netanyahu ar fi încercat să obţină relatări pozitive de la cel mai mare ziar din Israel, în schimbul unor măsuri pentru limitarea circulaţiei unui cotidian rival.

Deocamdată nu au fost formulate acuzaţii oficiale împotriva liderului israelian, care neagă orice delict şi a declarat că acuzaţiile sunt lipsite de temei.

Este sarcina procurorului general al Israelului să decidă dacă să deschidă acţiune penală împotriva lui Netanyahu. Partenerii lui Netanyahu din cadrul coaliţiei de guvernare şi-au exprimat susţinerea pentru el, afirmând că aşteaptă acţiunile viitoare ale procurorului general.

Netanyahu este de asemenea interogat într-un al treilea caz, în care poliţia susţine că cea mai mare companie de telefonie a Israelului i-a asigurat lui Netanyahu şi soţiei lui o acoperire favorabilă pe site-ul său web, în schimbul unor înlesniri din partea autorităţilor de reglementare în domeniul comunicaţiilor. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Schimbare de trend în sondajele din București! Scade brusc procentul indecișilor!

2 Autostrada Sibiu-Pitești: A fost scos la licitație primul tronson peste Carpați. Pe secțiunea Cornetu -Tigveni…

3 Cum se stă. Ultimele cifre și calcule din taberele principalelelor partide

4 „Era împreună cu Mihaela Rădulescu la sediul PD. A dat-o Berceanu afară din curte” / Prima amintire a lui Băsesc…

5 Document-BOMBĂ! Avocatul general al CJUE arată că înființarea Secției Speciale PSD încalcă legislația UE!