Premierul olandez avertizează tineretul că ar putea fi reintroduse restricţii de circulaţie

Premierul olandez avertizează tineretul că ar putea fi reintroduse restricţii de circulaţie

Premierul olandez Mark Rutte le-a cerut joi concetăţenilor săi să respecte regulile de prevenire a răspândirii coronavirusului, pentru a evita reintroducerea restricţiilor de circulaţie, transmite dpa.

''Respectaţi regulile sau în curând veţi fi blocaţi în locuinţe'', li s-a adresat el tinerilor, afirmând că mulţi dintre ei se comportă iresponsabil.

Rutte a avertizat de asemenea turiştii să evite zonele aglomerate din Amsterdam, unde există un pericol considerabil de propagare a virusului.

Premierul şi-a scurtat vacanţa din cauza coronavirusului, menţionează dpa.

În Olanda, rata de infectare a crescut brusc în ultima vreme, iar autorităţile au introdus reglementări mai stricte pentru cafenele şi restaurante. Clienţii trebuie să facă rezervări din timp şi să dea date de contact. Urmează să fie aplicate de asemenea controale mai stricte pentru impunerea unei carantine de două săptămâni celor care revin din zone considerate de risc.

În ultima săptămână, în ţară s-au înregistrat aproape 2600 de cazuri noi de coronavirus, din care un sfert în categoria de vârstă 20-29 de ani, şi şase decese. Numărul de cazuri noi a fost aproape dublu faţă de săptămâna precedentă. Până acum, bilanţul epidemiei de COVID-19 este de aproximativ 6000 de morţi, posibil mai ridicat în realitate decât în datele oficiale. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Citiți, ca să vedeți pe mâinile cui a ajuns România!

2 VIDEO Dilema Danei Budeanu / „Dacă tu nu i-o sugi, cine i-o suge?”

3 „Parcă am fi coafeze” / Profesoară, oripilată de cadourile pe care le fac părinții de Sărbători

4 Ea este românca rămasă goală în fața lui Mussolini, și și-a recuperat banii în 1931 punând pistolul pe masa bancherilor

5 STS / Șapte indicii că telefonul tău mobil ar putea fi virusat