Premierul Republicii Moldova efectuează o vizită de lucru la Bruxelles

Premierul Republicii Moldova efectuează o vizită de lucru la Bruxelles

Premierul Republicii Moldova, Natalia Gavriliţa, efectuează luni şi marţi o vizită de lucru la Bruxelles, aceasta fiind prima vizită în străinătate a Nataliei Gavriliţa în calitate de şefă a executivului, care va fi însoţită de vicepremierul şi ministrul afacerilor externe Nicu Popescu, informează într-un comunicat de presă Direcţia comunicare şi protocol a guvernului de la Chişinău.

Vizita oficialităţilor din Republica Moldova are loc la invitaţia Înaltului Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, Josep Borrell.

Luni, Natalia Gavriliţa va avea întrevederi cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, şi cu Josep Borrell.

Alte două întrevederi ale prim-ministrului moldovean sunt rezervate unor discuţii cu Paolo Gentiloni, comisar european pentru economie, şi Didier Reynders, comisar european pentru justiţie.

Marţi, Gavriliţa va avea întrevederi cu Oliver Varhelyi, comisar european pentru vecinătate şi extindere, cu Adina Vălean, comisar european pentru transporturi, şi cu Kadri Simson, comisar european pentru energie.

De asemenea, premierul Republicii Moldova va participa la un eveniment public, alături de Katarina Mathernova, director general adjunct al Directoratului Vecinătate şi Negocieri privind extinderea din cadrul Comisiei Europene, şi de Nicu Popescu.

Tot marţi, Natalia Gavriliţa va avea o întrevedere cu diaspora moldovenească în Belgia. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 A murit Peter Imre, fostul ginere al lui Meleșcanu

2 „Am primit peste o mie de cereri în căsătorie” / Cine este ucraineanca

3 Documente secrete / „Putin gândește puțin și e disperat. Se teme de pericolul unei victorii ucrainene”

4 VIDEO „Acei băieți au văzut mai mulți sâni decât am văzut eu în toată viața mea” / Influenceriță pe TikTok a fost arestată pentru pornografie

5 VIDEO Priviți, „dihăniile HIMARS” au distrus două depozite strategice ale rușilor!