Premierul sârb: Activitatea serviciilor de informații străine în Serbia s-a intensificat

Autoritățile sârbe au înregistrat o intensificare a activității serviciilor de informațiilor străine în Serbia, atât dinspre Vest, cât și dinspre Est, a estimat luni premierul sârb Aleksandar Vucic, după o reuniune a biroului de coordonare a serviciilor de securitate națională din Serbia, potrivit Tanjug.

''Îi vom aduce în fața justiției pe toți cei care dau informații operative de la poliție oficialilor din ambasade străine'', a spus Vucic.

''S-au înregistrat astfel de activități. Unii dintre autori au fost neutralizați. Indiferent de prețul pe care îl voi plăti personal, Serbia îi va aduce în fața justiției pe toți conaționalii noștri care cred că au voie să dea informații ambasadelor străine'', a subliniat șeful executivului de la Belgrad.

La începutul lunii septembrie, un tribunal din Belgrad l-a condamnat pe Cedo Colovic, fost ofițer în rândul forțelor sârbe din Croația în timpul războiului de independență, la trei ani de închisoare pentru spionaj în favoarea Zagrebului.

El ar fi furnizat Croației informații de natură militară folosite pentru a urmări în justiție cazuri de crime de război. Potrivit media sârbe, Cedo Colovic a trăit în Croația până în 1990.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 RAPORT OFICIAL / România, pe primul loc în evoluția epidemiei de COVID-19 în UE: cea mai mare rată de pozitivar…

2 Rusia amenință direct România: „Tentativele provocatoare nu vor rămâne fără răspuns. Să se gândească serios la…

3 DOCUMENT / Informațiile care dinamitează Poliția Capitalei! Berechet cerea detalii dintr-un dosar de omor peste …

4 Scandal sexual cu reținere! Soția unui multimilionar român îl acuză pe afacerist că a supus-o la perversiuni …

5 Planul din Kiseleff pentru moțiunea de cenzură: care sunt mizele pentru PSD și cum arată calcule pe voturi / Cel…