Premierul sârb: Activitatea serviciilor de informații străine în Serbia s-a intensificat

Autoritățile sârbe au înregistrat o intensificare a activității serviciilor de informațiilor străine în Serbia, atât dinspre Vest, cât și dinspre Est, a estimat luni premierul sârb Aleksandar Vucic, după o reuniune a biroului de coordonare a serviciilor de securitate națională din Serbia, potrivit Tanjug.

''Îi vom aduce în fața justiției pe toți cei care dau informații operative de la poliție oficialilor din ambasade străine'', a spus Vucic.

''S-au înregistrat astfel de activități. Unii dintre autori au fost neutralizați. Indiferent de prețul pe care îl voi plăti personal, Serbia îi va aduce în fața justiției pe toți conaționalii noștri care cred că au voie să dea informații ambasadelor străine'', a subliniat șeful executivului de la Belgrad.

La începutul lunii septembrie, un tribunal din Belgrad l-a condamnat pe Cedo Colovic, fost ofițer în rândul forțelor sârbe din Croația în timpul războiului de independență, la trei ani de închisoare pentru spionaj în favoarea Zagrebului.

El ar fi furnizat Croației informații de natură militară folosite pentru a urmări în justiție cazuri de crime de război. Potrivit media sârbe, Cedo Colovic a trăit în Croația până în 1990.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți ce se întâmplă în Italia! Supermarketuri golite, nu se mai găsesc substanțe dezinfectante!

2 Să sperăm că aceste lucruri nu se vor adeveri

3 Zvon / Serviciile secrete din NATO ar fi avertizat în legătură cu un „incident de securitate potențial cu impact…

4 Informație exclusivă / Nicușor Dan și Florin Cîțu se vor bate pentru Primăria Capitalei! Firea NU va candida! PM…

5 Așa o fi?

recomandări

Te ia DNA: Neculai Ontanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Noi sloganuri fake amuzante