Premierul scoţian ''regretă'' că a încălcat măsurile anti-coronavirus şi şi-a scos masca de protecţie, la o înmormântare

Premierul scoţian ''regretă'' că a încălcat măsurile anti-coronavirus şi şi-a scos masca de protecţie, la o înmormântare

Primul ministrul scoţian Nicola Sturgeon şi-a exprimat miercuri ''regretul'' după ce a încălcat măsurile anti-coronavirus şi şi-a scos masca de protecţie, la o înmormântare, relatează Reuters şi dpa.

Tabloidul scoţian Sun a publicat miercuri fotografii cu şefa executivului fără masca cu imprimeu tartan pe care o poartă de obicei. Imaginile au fost surprinse într-un pub din Edinburgh, în timp ce Sturgeon discuta cu un grup de femei după înmormântarea unui funcţionar public scoţian care a decedat în urma contractării noului coronavirus.

"Vinerea trecută, în timp ce participam la o ceremonie funerară, mi-am scos masca pentru scurt timp", a declarat premierul pentru BBC.

"A fost o greşeală prostească şi o regret foarte mult. Vorbesc în fiecare zi despre importanţa măştilor, aşa că nu voi căuta să mă scuz", a adăugat ea.

Regulile anti-coronavirus implementate de guvernul scoţian impun purtarea măştii în majoritatea spaţiilor publice interioare, inclusiv în localuri. Încălcarea lor se pedepseşte cu o amendă de 60 de lire (80 dolari).

Partidul Conservator scoţian, aripa locală a conservatorilor premierului britanic Boris Johnson, a acuzat-o prompt pe Sturgeon (Partidul Naţional Scoţian) de subminarea mesajelor vizând sănătatea publică. "Nu se poate să fie o regulă pentru Nicola Sturgeon şi alta pentru toţi ceilalţi", au scris conservatorii scoţieni pe Twitter.

Mai tolerant, ministrul britanic pentru locuinţe, Robert Jenrick (Partidul Conservator) a comentat pentru Sky News că "mulţi oameni fac greşeli". "Nu e uşor, la urma urmei oameni suntem", a remarcat Jenrick. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro