Premierul transmite marţi seara preşedintelui propunerile de miniştri interimari

Premierul transmite marţi seara preşedintelui propunerile de miniştri interimari

Premierul Viorica Dăncilă va transmite marţi seară preşedintelui Klaus Iohannis propunerile de numire a vicepremierului Ana Birchall în funcţia de ministru interimar al Justiţiei, a ministrului Eugen Teodorovici - ministru interimar al Fondurilor Europene şi a ministrului Radu Ştefan Oprea - ministru interimar pentru Românii de Pretutindeni, a anunţat Biroul de presă al Guvernului.

"Prim-ministrul Viorica Dăncilă consideră inacceptabilă şi lipsită de fundament decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a respinge propunerile de numire a noilor miniştri pentru portofoliile Ministerului Justiţiei, Ministerului Fondurilor Europene şi Ministerului pentru Românii de Pretutindeni. Totodată, premierul a luat act de decizia preşedintelui de a nu da curs demisiilor ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb, ministrului pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero, respectiv a ministrului Justiţiei, Tudorel Toader", informează Guvernul într-un comunicat remis AGERPRES.

Premierul Dăncilă a declarat că preşedintele "refuză" colaborarea instituţională. "Sunt un om al dialogului şi am încercat, aşa cum era şi firesc, să am cu preşedintele Iohannis o discuţie premergătoare acestei decizii. Constat, cu regret, că preşedintele refuză colaborarea instituţională şi că, în continuare, prin acţiunile sale încearcă să împiedice buna desfăşurare a activităţii Guvernului României. Din păcate, campania electorală rămâne pentru preşedintele Iohannis o miză mai importantă decât continuarea activităţii ministerelor şi punerea în aplicare a măsurilor guvernamentale, în beneficiul românilor", a afirmat ea, potrivit comunicatului de presă citat.

Conform Guvernului, cele trei propuneri pentru funcţiile de ministru - Oana Florea, Tit-Liviu Brăiloiu şi Eugen Nicolicea - respectă toate condiţiile prevăzute de Constituţie şi de legile organice aplicabile, iar persoanele nominalizate nu se află în incompatibilitate, potrivit legislaţiei în vigoare. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa