Premierul Tudose - primit de președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Junker

Premierul Tudose - primit de președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Junker

Trimisul special al AGERPRES, Mădălina Cerban, transmite: Prim-ministrul Mihai Tudose a fost primit marți de președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Junker.

La întrevederea premierului român cu președintele CE va participa și prim-vicepreședintele acestui for, Frans Timmermans.

În cadrul întrevederii vor fi abordate subiecte precum prioritățile Guvernului de la București, viitorul Europei, pregătirea preluării de către România a președinției Consiliului UE, situația economică a țării noastre și Mecanismul de Cooperare și Verificare.

Marți după-amiază, șeful Executivului de la București se va întâlni și cu Corina Crețu, comisarul european pentru politică regională.

Vizita prim-ministrului Mihai Tudose la Bruxelles se va încheia marți seară, cu o întrevedere cu președintele Parlamentului European, Antonio Tajani.

Potrivit Guvernului, în cadrul primei sale vizite externe în calitate de șef al Executivului, Mihai Tudose va transmite mesajul că România este un partener serios în Uniunea Europeană, care își va respecta toate angajamentele asumate.

Totodată, cu această ocazie, vor fi prezentate prioritățile actualului Guvern, cu accent asupra temelor economice, dar și poziția României privind viitorul UE, pregătirea preluării președinției Consiliului UE și îmbunătățirea absorbției fondurilor europene.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Așa o fi? /

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria