Premierul Tudose s-a întâlnit cu reprezentanții Lockheed Martin; discuțiile au vizat transferul de tehnologie pentru F16

Premierul Tudose s-a întâlnit cu reprezentanții Lockheed Martin; discuțiile au vizat transferul de tehnologie pentru F16

Premierul Mihai Tudose a avut miercuri o întâlnire cu reprezentanții companiei Lockheed Martin, pentru a discuta despre transferul de tehnologie la cele mai înalte standarde pentru avioanele F16, au declarat, pentru AGERPRES, surse guvernamentale.

Conform surselor citate, la întâlnire au fost prezenți Jonathan Hoyle, vicepreședinte al companiei Lockheed Martin, și secretarul de stat în MApN Mircea Dușa.

Discuțiile între oficialii români și reprezentanții Lockheed Martin pentru transfer de tehnologie la cele mai înalte standarde sunt "foarte avansate". La întâlnire s-a discutat și despre producția de camioane și despre modernizarea companiei Romaero, au precizat sursele citate.

Și ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu, s-a întâlnit marți cu o delegație a companiei americane Lockheed Martin, discuțiile axându-se în principal pe o posibilă colaborare cu industria națională de apărare, după cum a informat MApN într-un comunicat transmis AGERPRES.

Potrivit comunicatului, reprezentanții companiei americane, specializată în cercetarea, dezvoltarea, producția și integrarea tehnologiilor avansate din domeniul militar, au prezentat oportunitățile de cooperare industrială și propuneri de colaborare cu industria națională de apărare. La rândul lor, oficialii români au detaliat cele opt programe esențiale de înzestrare a Armatei României, dar și alte intenții privind dezvoltarea de noi tehnologii militare în țara noastră, se menționa în comunicatul MApN.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fata lui Nuțu Cămătaru...

2 Află ce vechime în muncă ai cumulat şi dacă ţi s-au plătit contribuţiile pentru pensie

3 Ofițeri ai Marinei americane, filmați în timp ce făceau sex cu prostituate

4 „Sunt pregătită sa fiu Crăciuniță pentru tine” / Larisa Drăgulescu o dă în porno și pe Instagram?

5 Aroganță maximă / Fugarul Dragoș Săvulescu și-a comandat copil la o mamă-surogat