Premierul Tudose s-a întâlnit cu reprezentanții Lockheed Martin; discuțiile au vizat transferul de tehnologie pentru F16

Premierul Tudose s-a întâlnit cu reprezentanții Lockheed Martin; discuțiile au vizat transferul de tehnologie pentru F16

Premierul Mihai Tudose a avut miercuri o întâlnire cu reprezentanții companiei Lockheed Martin, pentru a discuta despre transferul de tehnologie la cele mai înalte standarde pentru avioanele F16, au declarat, pentru AGERPRES, surse guvernamentale.

Conform surselor citate, la întâlnire au fost prezenți Jonathan Hoyle, vicepreședinte al companiei Lockheed Martin, și secretarul de stat în MApN Mircea Dușa.

Discuțiile între oficialii români și reprezentanții Lockheed Martin pentru transfer de tehnologie la cele mai înalte standarde sunt "foarte avansate". La întâlnire s-a discutat și despre producția de camioane și despre modernizarea companiei Romaero, au precizat sursele citate.

Și ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu, s-a întâlnit marți cu o delegație a companiei americane Lockheed Martin, discuțiile axându-se în principal pe o posibilă colaborare cu industria națională de apărare, după cum a informat MApN într-un comunicat transmis AGERPRES.

Potrivit comunicatului, reprezentanții companiei americane, specializată în cercetarea, dezvoltarea, producția și integrarea tehnologiilor avansate din domeniul militar, au prezentat oportunitățile de cooperare industrială și propuneri de colaborare cu industria națională de apărare. La rândul lor, oficialii români au detaliat cele opt programe esențiale de înzestrare a Armatei României, dar și alte intenții privind dezvoltarea de noi tehnologii militare în țara noastră, se menționa în comunicatul MApN.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte...

2 Uite o chestie care chiar merită citită...

3 A început Coldea să vorbească? / „Sebastian Ghiță este folosit, în prezent, de unii decizionali de la Belgrad și are legături cu o serie de interfețe ec…

4 1.000.000 lei într-un singur an

5 Încă un șef de Poliție „decapitat” de DNA!