Premierul turc: Peste 81.000 de funcționari publici au fost suspendați sau concediați după puci

Premierul turc: Peste 81.000 de funcționari publici au fost suspendați sau concediați după puci

Turcia a suspendat sau concediat 81.494 de funcționari publici, între care peste 3.000 de militari, după tentativa de lovitură de stat eșuată de luna trecută, a declarat sâmbătă premierul turc Binali Yidirim, potrivit postului de televiziune CNN Turk, preluat de DPA.

Yildirim a mai spus că vicepreședintele american Joe Biden va efectua o vizită în Turcia, la 24 august. Și secretarul de stat al SUA, John Kerry, este așteptat la Ankara. "Ne vom înțelege cu Biden, discutând și dezbătând pe larg toate aceste teme. În septembrie, va sosi și secretarul de stat John Kerry", a anunțat Yildirim.

Negocierile cu Statele Unite ale Americii se vor axa cel mai probabil pe Fethullah Gulen, predicatorul turc exilat în SUA pe care autoritățile de la Ankara îl acuză că s-a aflat în spatele loviturii de stat eșuate din 15 iulie, acuzații pe care Gulen le respinge.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Mai prost ca Dăncilă! Ciolacu, singurul premier al României pe care nu-l va primi nimeni de la vârful SUA! O fi luat și „gaura neagră” cu el?

2 VIDEO Fata asta are o mare problemă cu dezbrăcatul, e obsedată să fie cât mai goală...

3 VIDEO „Iubito, trezește-te, românii defilează cu HIMARS în fața ambasadei Rusiei”

4 Generalul Mujenko, fost șef al Armatei Ucrainei, interviu care dă de gândit la BBC

5 „Am făcut-o intenționat ... Nu am crezut că ar fi bine pentru copii”, a spus miliardarul care a trăit 70 de ani în aceeași casă