Premierul ungar Orban Viktor va inaugura un muzeu reformat la Cluj

Premierul ungar Orban Viktor va inaugura un muzeu reformat la Cluj

Premierul Ungariei, Orban Viktor, va fi prezent la Cluj în perioada 30 septembrie-1 octombrie, la mai multe manifestări organizate de Eparhia Reformată a Ardealului, printre care se numără inaugurarea unui muzeu.

Coordonatorul de presă al Eparhiei Reformate a Ardealului, Kiss Gabor, a declarat marți, pentru AGERPRES, că la manifestări sunt așteptate 2.500 de persoane, printre care 500 de preoți și episcopii reformați din Bazinul Carpatic.

'O să fie aici în 30 septembrie. De la 11,00 o să fie o slujbă în Biserica centrală de pe Kogălniceanu. După aceea o să se ducă împreună cu episcopii reformați din Bazinul carpatic la Institutul protestant teologic, unde o să aibă un discurs domnul Orban. Institutul protestant teologic chiar acum a fost renovat și de aceea o să vină în special. Apoi, lângă institut, o să inaugureze Muzeul reformat. În 1 octombrie o să participe la inaugurarea Bisericii reformate din Florești. Vor fi mai mult de 500 de preoți reformați, protestanți și unitarieni, în special din România, și episcopii din Bazinul carpatic. Ne așteptăm la o participare de 2.000-2.500 de persoane', a detaliat Kiss Gabor.

Potrivit sursei citate, manifestările respective sunt organizate cu ocazia împlinirii a 500 de ani de la Reforma protestantă.

AGERPRES / (A — autor: Marius Septimiu Avram, editor: Marius Frățilă, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Voi ați văzut chestiile ăstea cu „Piedonii”

2 Ungaria tace și face...

3 Inspector ITM către un patron: „Boule, s-gi p-la” / „Bă, mu-e, să te f-t în gură, analfabetule, milionarule în Euro!”

4 Generalul(r) Virgil Bălăceanu, avertisment care dă fiori...

5 „Și beat și treaz, Piedone nu candidează nici la președinție, nici la Primăria Capitalei. Punct. Așa să-mi ajute Dumnezeu”