Premiile Oscar 2016: Apariţia pe scenă a actriţei Stacey Dash, probabil cel mai controversat moment al Galei Oscar - VIDEO

Premiile Oscar 2016: Apariţia pe scenă a actriţei Stacey Dash, probabil cel mai controversat moment al Galei Oscar - VIDEO

Actriţa Stacey Dash, celebră pentru un rol în filmul "Clueless", ar putea fi protagonista celui mai penibil moment al Galei Oscar 2016, după ce, în scurta apariţie pe scena evenimentului, a făcut un comentariu controversat cu tentă rasistă, care a atras imediat reacţii, scrie presa americană.

Premiile Oscar 2016: Apariţia pe scenă a actriţei Stacey Dash, probabil cel mai controversat moment al Galei Oscar (Imagine: Mediafax Foto/ Hepta)

La cea de-a 88-a Gală a premiilor decernate de Academia americană de Film, prezentatorul Chris Rock a declarat că sunt luate măsuri pentru remedierea problemelor de diversitate, invitând-o pe scenă pe "noua directoare a programului de integrare a minorităţilor".

"Apoi, s-a întâmplat ceva într-adevăr penibil... Pe scenă a apărut Stacey Dash", comentează publicaţia Business Insider.

Actriţa în vârstă de 49 de ani, celebră pentru rolul în producţia "Clueless", s-a remarcat în ultimele luni prin comentarii cu tentă rasistă care au generat o serie de controverse. Referindu-se la criticile privind lipsa de diversitate în nominalizările privind Premiile Oscar şi la situaţia generală a minorităţilor în Statele Unite, Stacey Dash afirma recent: "Nu albii sunt cei care încearcă să îi marginalizeze pe americanii de culoare. Americanii de culoare procedează aşa". Actriţa aprecia că nu ar trebui să existe o "Lună de istorie a Persoanelor de culoare", un eveniment marcat în februarie în SUA şi Canada. "Persoanele de culoare trebuie să se hotărască: fie vor segregare, fie integrare", spunea ea.

Pe scena Galei Oscar, Stacey Dash a afirmat, adresându-se audienţei: "Să aveţi o Lună fericită de Istorie a Persoanelor de culoare!"

În sală, camerele de luat vederi au surprins imediat reacţia artistului canadian The Weeknd şi a modelului Chrissy Teigen.

Anticipând criticle, actriţa a postat pe Twitter următorul mesaj: "Cine este Stacey Dash şi de ce am venit pe scena Oscarurilor. Trebuie să încetăm să ne plângem că ne-ar oprima albii, nu ar trebui să boicotăm Premiile Oscar şi trebuie să îi oferim susţinere prezentatorului Chris Rock", a subliniat Dash.

La rândul său, prezentatorul Chris Rock a sugerat, potrivit Huffington Post, că nu are niciun regret.

Shonda Rhimes, producătorul filmelor "Grey's Anatomy" şi "Scandal", a criticat apariţia lui Stacey Dash, subliniind că i-ar fi plăcut rochia purtată de actriţă dacă nu ar fi făcut aceste comentarii.

"Apariţia lui Stacey Dash a generat confuzie la Premiile Oscar", a notat postul tv NBC News.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Îl ascultă cineva sau sunt amețiți de aromele ciolanului? / Rareș Bogdan, avertismente în rafală pentru miniștri…

2 Răsturnare de situație! Ce spune menajera lui Alex Bodi despre bătăile pe care Bianca Drăgușanu le-a încasat

3 Trimis la dezalcoolizare? / Maior va fi ambasadorul României la Aman, în Iordania

4 Așa o fi?

5 ULTIMA ORĂ Ionuț Nasleu, fostul șef al Piețelor din Timișoara, a fost reținut pe aeroportul Otopeni