Preocuparea pentru bărbierit a lui Gherasimov i-a enervat pe aliații lui Putin: „Războiul nu e vremea celor bărbieriți”

Preocuparea pentru bărbierit a lui Gherasimov i-a enervat pe aliații lui Putin: „Războiul nu e vremea celor bărbieriți”

Generalul rus Valeri Gherasimov, numit recent la conducerea forțelor ruse angajate în războiul din Ucraina, a ales să-și îndrepte atenția pe disciplinarea militarilor ruși, solicitându-le să se bărbierească mai des, conform unui raport al ministerului britanic al Apărării, relatează Business Insider .

Măsurile lui Gherasimov au fost criticate de aliații lui Vladimir Putin. Foto: Arhivă

Ministerul britanic al Apărării a comunicat, luni, într-o actualizare a informațiilor că generalul Valeri Gherasimov a „încercat să elimine uniformele neregulamentare, transportul trupelor în vehicule civile, folosirea telefoanelor mobile și tunsorile neadecvate”.

Însă, Gherasimov s-a concentrat pe aspecte precum bărbieritul, conform raportului ministerului britanic.

Deși aparent menite să îmbunătățească disciplina de zi cu zi a militarilor ruși din Ucraina, măsurile au fost luate în zeflemea și criticate de oficialii pro-ruși din regiunile ucrainene ocupate și de aliații președintelui rus Vladimir Putin.

Oficialii din Republica Populară Donețk au descris prioritizarea lui Gherasimov drept o farsă care ar împiedica procesul de distrugere a inamicului”, conform ministerului britanic al Apărării.

De asemenea, liderul mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin , a criticat conducerea armatei ruse, afirmând că „războiul este vremea celor activi și curajoși și nu a celor bărbieriți”, potrivit raportului.

În urmă cu o săptămână, liderul cecen Ramzan Kadîrov i-a solicitat președintelui Dumei de Stat a Rusiei, Viaceslav Volodin, să-i trimită pe front pe militarii care refuză să poarte barbă lungă.

Institutul pentru Studiul Războiului a sugerat că preocuparea lui Gherasimov pentru disciplina militarilor ar putea avea un motiv ascuns: faptul că unii dintre aceștia nu respectă aceste ordine mai puțin importante ar putea indica că soldații nu vor urma nici ordinele care implică un risc mult mai mare pe care le-ar putea primi.

Soldații ruși au fost acuzați că sunt indisciplinați și că acțiunile lor au dus la pierderi neașteptate, precum în situațiile în care serviciile secrete ucrainene au interceptat apelurile soldaților ruși.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia