Preotul anti-avort Frank Pavone a fost demis pentru postări blasfemiatoare

Preotul anti-avort Frank Pavone a fost demis pentru postări blasfemiatoare

Părintele Frank Pavone, un lider al mișcării americane anti-avort și un susținător puternic al fostului președinte Donald Trump, a fost caterisit pentru postări „blasfemiatoare”, transmite Associated Press.

Frank Pavone. Foto: Wikipedia

Vaticanul a dispus caterisirea preotului american anti-avort, Frank Pavone, pentru „postări blasfemiatoare pe rețelele de socializare”, precum și pentru „nesupunere persistentă” față de episcopul său care i-a spus în mod repetat să înceteze activismul său partizan pentru Donald Trump.

O scrisoare către episcopii americani de la ambasadorul Vaticanului în SUA, arhiepiscopul Christophe Pierre, primită duminică, spunea că decizia împotriva lui Pavone, care conduce grupul anti-avort Priests for Life, a fost luată pe 9 noiembrie și că nu a existat șansa de recurs.

Pavone a fost în conflict cu episcopul de Amarillo, Texas, de peste un deceniu din cauza activităților sale politice pro-viață și partizane, care au ajuns la apogeu în 2016, când a pus un făt avortat pe un altar și a postat un videoclip cu acesta pe două site-uri de social media. Videoclipul a fost însoțit de o postare în care se spunea că Hillary Clinton și platforma Democrată vor permite avortul să continue și că Trump și platforma republicană doreau să protejeze copiii nenăscuți.

Chiar și anterior, Pavone a contestat cu succes restricțiile din 2011 asupra slujirii sale, restricții pe care episcopul de Amarillo Patrick Zurek le-a impus.

Pavone a rămas un susținător ferm al lui Trump și a contestat în 2020 rezultatul alegerilor câștigate de Joe Biden. Înaintea alegerilor, dieceza de Amarillo a denunțat utilizarea de către Pavone a rețelelor sociale în scopuri politice, s-au distanțat de el și a spus că pozițiile sale nu sunt în concordanță cu învățătura catolică.

Pavone s-a mutat din Amarillo și i s-a permis să se mute în Colorado Springs, Colorado. Mânerul său de pe Twitter îl prezintă încă purtând o pălărie „MAGA” cu o fotografie de fundal a fostului președinte Trump, care este lăudat de mulți conservatori pentru promovarea unor candidați la Curtea Supremă care au ajutat la contestarea dreptului constituțional la avort în Statele Unite.

Într-un tweet, duminică, Pavone a părut sfidător, comparându-și soarta cu cea a nenăscutului.

Așa că în fiecare profesie, inclusiv în preoție, dacă îi aperi pe nenăscuți, vei fi tratat ca ei! Singura diferență este că atunci când suntem „avortați”, continuăm să vorbim, tare și clar.”

Mai târziu, el a apărut într-un videoclip pe rețelele de socializare, purtând o jachetă de motociclist din piele neagră peste gulerul preoțesc, pe un fundal fals al Bazilicii Sf. Petru, jurând că „războiul” anti-avort va continua și denunțând măsurile bisericii împotriva sa.

Într-o declarație pe site-ul său Priest For Life, el a spus că laicizarea sa a fost „rezultatul unui proces abuziv” și că ia în considerare acțiuni legale nespecificate împotriva episcopilor americani.

Susținătorii săi au denunțat imediat caterisirea.

Blasfemia este că acest preot sfânt este anulat în timp ce un președinte rău promovează negarea adevărului și uciderea celor nenăscuți la fiecare pas, oficialii Vaticanului promovează imoralitatea și negarea depozitului de credință, iar preoții promovează confuzia de gen, devastând vieți... răul. ”, a scris episcopul de Tyler, Texas, Joseph Strickland, pe Twitter.

Declarația bisericii mai arată că lui Pavone i s-a oferit „oportunități ample de a se apăra”, precum și de a se supune episcopului său. „S-a stabilit că părintele Pavone nu avea nicio justificare rezonabilă pentru acțiunile sale.”

Caterisirea este una dintre cele mai dure sancțiuni din dreptul canonic al bisericii pentru preoți.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Când vom circula pe Autostrada Transilvania? Problemele de mobilizare ale UMB dau estimările peste cap

2 VIDEO Multe națiuni occidentale ar trebui să ia în serios această declarație...

3 Rusia, oameni buni...

4 Potrivit manualului, dacă Rusia ar fi respectat propria doctrină militară, ar fi cucerit Ucraina în prima etapă a invaziei

5 Misteriosul mesaj al lui Valeri Zalujnîi, la 3 luni după ce a fost dat afară de la conducerea armatei ucrainene